El cineasta nord-americà Joel Schumacher, director de pel·lícules com Batman Forever (1995) i Batman & Robin (1997), va morir aquest dilluns als 80 anys. El portal The Wrap, citant al seu representant, va assegurar que Schumacher patia càncer, mentre que la revista Variety va detallar que va morir a Nova York. A més d'aquestes dues cintes sobre Batman, que van resultar bastant polèmiques dins de les adaptacions a la gran pantalla del superheroi emmascarat, la filmografia de Schumacher destaca per altres conegudes pel·lícules com St Elmo 's Fire ( 1985), The Lost Boys (1987), Falling Down (1993).

La carrera de Schumacher va començar lluny de la càmera i de la cadira de director. Abans, va ser dissenyador de vestuari a Sleeper (1973) o Interiors (1978), ambdues de Woody Allen. El salt a la direcció el va donar gràcies a la televisió amb Virginia Hill (1974) i Amateur Night at the Dixie Bar and Grill (1979), abans de debutar a les sales amb The Incredible Shrinking Woman (1981). El seu primer èxit com a realitzador va arribar amb St Elmo 's Fire, una mirada generacional a un grup d'amics camí de la vida adulta i en el repartiment sobresortien uns joves Rob Lowe o Demi Moore.

I la seva confirmació va venir de la mà de la vampírica The Lost Boys (1987), que barrejava terror i comèdia amb Kiefer Sutherland. Una senya d'identitat de Schumacher va ser la varietat dels seus títols: podia passar del terror de Flatliners (1990) al drama romàntic de Dying Young (1991) comptant per a aquestes dues pel·lícules amb Julia Roberts com a protagonista. Poc després va presentar al Festival de Cannes la que possiblement sigui la seva cinta més aplaudida: Falling Down (1993), en què Michael Douglas interpretava a un advocat.

Va fitxar a Val Kilmer per Batman Forever (1995), on s'enfrontava a Tommy Lee Jones i Jim Carrey com els dolents en una cinta que va ser un gran èxit de taquilla però que va obtenir fluixes crítiques. Molt pitjor va ser la rebuda de Batman & Robin (1997) amb George Clooney com a Batman i que va recollir unes crítiques horroroses. No obstant, Schumacher, que era homosexual, aprofundia en aquesta pel·lícula, de manera més o menys subtil, a la famosa interpretació homoeròtica de les aventures de Batman i el seu company Robin. El seu últim treball després de les càmeres va ser dirigint dos episodis de la sèrie House of Cards.