El Grec serà aquest diumenge, dia 3, l'escenari de la clausura del MASiMAS Festival, amb l'actuació dels Mambo Jambo, el grup liderat per Dani Nel·lo. De moment hi ha un bon nivell de venda d'entrades. En la presentació del concert, Dani Nel·lo ha mostrat la seva satisfacció: "Hi ha vida més enllà del pop i de l'indie...", i ha afegit "La gent és intel·ligent i això em dóna una gran esperança". Nel·lo apunta que aquesta és una aposta arriscada: cloure el Festival amb una música que no es considera molt comercial a una gran sala com el Grec. Però Pere Pons, director artístic del Festival, afirma que es manté un bon ritme d'entrades per a aquest concert.

Incognito al Palau de la Música Catalana

Incognito, una de les bandes emblemàtiques de l'acid jazz, oferirà un dels darrers concerts del festival, l'1 de setembre, al Palau de la Música Catalana. És un grup britànic mític, que porta 38 anys als escenaris. Jean-Paul 'Bluey' Maunick, líder d'Incognito es mostra molt feliç de ser a Barcelona, una ciutat en la que havia tocat fa 18 anys i que havia volgut visitar des de fa temps i ha afirmat que "Un festival és més que un concert, és la celebració de la vida".

Soul i jazz per tancar

Un dels altres concerts de clausura, serà el de la banda de soul Mamas Gun, que actuarà per primera vegada al nostre país, el dissabte 2 de setembre. El concert tindrà lloc al Jamboree, amb una combinació explosiva de soul, funk i pop. I un altre dels concerts més esperats és l'homenatge a Dilzzy Gillespie, el diumenge 3, que coincidirà amb el centenari del seu naixement.

Balanç del MASiMAS 2017

Fins ara el MASiMAS ha programat uns 200 concerts, que s'han desenvolupat al Grec, al Born CCM, al Palau de la Música Catalana, al Jamboree, al Tarantos i al Moog. L'ocupació s'ha situat en torn al 60 % (uns 42.000 espectadors), la qual cosa satisfà als organitzadors, que consideren que han aconseguit posar la música en l'agenda de la ciutat de Barcelona en ple agost, un fet molt difícil perquè a Barcelona la música no ocupa el lloc que mereix a l'oferta lúdica local. "Cal que Barcelona vibri amb la música", afirma Joan Mas, ànima de l'encontre, qui critica que la música no estigui a l'agenda barcelonina. Els turistes que visiten la ciutat no es fixen en la seva oferta musical, i molts barcelonins prescindeixen de la música en directe. La música no figura com un dels valors afegits de la ciutat.  Malgrat tot, el concert del Paco Ibáñez va aconseguir emplenar el Grec, i Andrea Motis va estar a punt de vendre totes les entrades del seu concert.

El MASiMAS de 2018, lloc de trobada

El MASiMAS Festival ha arribat a un acord amb la Global Music Fundation perquè el 2018 el Festival coincideixi amb un seminari obert a tots, al Taller de Músics, impartit per músics de primeríssima fila. Aquest seminari coincidirà amb una jam session cada nit, amb la participació dels cantants convidats al Jamboree. El seminari, en el que impartiran classes els músics que actuen al Festival, ja té els primers inscrits. I els que vulguin apuntar-s'hi ja poden fer-ho a través de la pàgina web del MASiMAS. Ara bé, per a les jam sessions caldria que l'Ajuntament autoritzés aquestes sessions, perquè en aquest horari hi ha limitacions legals. Joan Mas i Pere Pons han aprofitat l'ocasió per reivindicar una modificació de les ordenances municipals barcelonines per permetre la música en directe. De fet, Jean-Paul 'Bluey' Maunick s'ha mostrat escandalitzat que es limiti la música en directe, tot afirmant que si es prohibeix la música és molt més fàcil que l'oci es focalitzi en l'alcohol, en les drogues...