Les quatre integrants de Las Migas van portar aquest dimarts 20 de setembre el seu flamenc "llibertat" a l'Índia, amb una cançó sobre l'amor i les dones lliures, guerreres, que són un exemple per als altres, com subratlla el disc que dona nom a la seva gira Libres. En un auditori atapeït a Nova Delhi amb una mescla d'audiències catalanes, espanyoles i índies, Las Migas, que tenen una nominació al Grammy Llatí i un Premi de la Música Independent (MIN), va realitzar el primer de dos concerts que realitzaran a l'Índia, amb un altra actuació programada aquesta setmana a la ciutat costanera de Bombai.

Flamenc combatiu

El quartet català va comptar amb la desimboltura de la seva nova cantaora Carolina Fernández, "La Chispa", així com de Marta Robles i Alicia Grillo a la guitarra, i Roser Loscos al violí, acompanyada aquesta vegada per Oriol Riart al contrabaix, que obre nous horitzons. "El nostre nou disc es diu Libres, gent lliure, dones lliures, amors lliures, també està en les nostres cançons... es tracta de llibertat", va explicar Roblresz al públic, tocant la guitarra, mostrant-se "feliç de ser per fi a Delhi". .

Aquest disc, va prosseguir, tracta de "dones que lluiten pels seus drets i donen exemple a les noves generacions, com nosaltres mateixes intentem fer quan les noies ens veuen tocar, donar la volta al món, viatjar... Pensen, jo també puc ser-ho, perquè la llibertat també és per a mi".

Les Molles
Las Migas durant el seu concert en Nova Delhi / Foto: Moncho Torres / EFE
/

Rumba múrria

Libres, el cinquè disc de la banda des dels seus inicis el 2010 amb Reinas del matute, va veure la llum l'abril passat després de l'aturada per la pandèmia i, tal com la banda ho defineix, és una col·lecció de 10 cançons que "fan olor a mar, a terra , aire i foc, amor lliure, esperança i dones fortes".

Aquest àlbum eclèctic es basa en la influència de la música afroamericana i presenta cançons com el seu senzill principal 'Antonia', una "rumba múrria flamenca de colors swings" en la que canten sobre l'amor lliure, amb una "dama encantadora" lliurada a una "morrena".