Tres dècades després de ser el símbol dels Jocs Olímpics de Barcelona, Cobi ha tornat a passejar pels carrers de Barcelona. Ho ha fet de la mà del seu creador, el dissenyador Javier Mariscal, i de Cornbread, el pare del grafiti.
El primer a pintar parets
És un fet inqüestionable, Cornbread, (Darryl McCray), és el pare del grafiti modern. El primer artista urbà a estampar la seva firma a cada cantonada dels carrers de la seva Filadèlfia natal. Eren finals de la dècada dels anys seixanta i amb el temps aquella forma d'expressió urbana i proscrita arribaria a Nova York per de mica en mica anar donant color als carrers i vagons de metro de totes les grans urbs del món. Però el primer, dèiem que inqüestionablement, va ser Cornbread. Tota una llegenda que aquests dies és per Barcelona, convidat per la Canal Gallery, per participar de diverses aventures al costat del dissenyador local Javier Mariscal. Entre les propostes facturades a quatre mans, destaca la d'haver tret a passejar al gos Cobi, la mascota de les Olimpíades del 92.
Explorant nous terrenys
Als seus 72 anys, l’artista barceloní Javier Mariscal, assessorat per tota una llegenda del format com Cornbread, explora un nou terreny: el grafiti, a partir d’una iniciativa de la Canal Gallery de Barcelona, que aquest divendres ha inaugurat una exposició retrospectiva de Cornbread a la seva seu. Canal Gallery ha fet coincidir Mariscal i Cornbread en dues intervencions en carrers de Ciutat Vella, una d'elles al costat de la mateixa galeria, al carrer del Palau. Balu, director de la galeria, explica que Mariscal és un artista de Canal Gallery i que volien aprofitar la visita de Cornbread i la seva exposició per fer possible la trobada entre els dos artistes i que col·laboressin amb alguna intervenció al carrer. Mariscal havia dibuixat anteriorment el seu icònic personatge al carrer Montcada, davant del Museu Picasso, on es pot veure un Cobi conduint un descapotable.