Després d'uns mesos tancats a casa, que millor que aprofitar les vacances per sortir a gaudir de la natura? Un dels indrets més diferents del territori és la Zona Volcànica de la Garrotxa, té una quarantena de cons volcànics i més de 20 colades de lava. A continuació us presentem dues rutes que transcorren per la Fageda d'en Jordà i els volcans de Santa Margarida i del Croscat, ideals per fer en família. 

Ruta de senderisme - Itinerari 2 de la Fageda d'en Jordà 

L'itinerari 2 és una excursió circular que comença davant del centre d'informació de Can Serra (Fageda d’en Jordà). Un cop allà s'ha de creuar la carretera de Santa Pau per sota el pas inferior del davant del centre, i a l'altre costat trobarem el monòlit dedicat al poema que Joan Maragall va dedicar a aquest bosc.

Monolit joan maragall

El camí segueix per unes escales, que porten fins a dins de la fageda i el podeu seguir fins a trobar un tossol (un turonet creat a partir de la solidificació de lava). El camí el voreja, i torna al centre d’informació seguint el mateix recorregut. És una ruta ideal per fer amb els més petits de la casa (la durada del recorregut és de 25 minuts caminant). Una altra activitat que es pot fer en aquest itinerari és fer la sortida a cavall o en carro. 

carruatges fageda garrotxa 360x270

Ruta de senderisme - Itinerari 1 de la Fageda d'en Jordà

Si els nens estan més acostumats a caminar, us recomanem augmentar la dificultat de la ruta i agafar l'itinerari 1 de la Fageda. Aquest recorregut és circular i està pensat per començar-lo i acabar-lo en el mateix punt després de visitar tres dels llocs més coneguts i atractius del Parc Natural. Si bé l'inici recomanat és l'Àrea de Can Serra (Fageda d'en Jordà), també es pot començar a l'Àrea de Santa Margarida. Totes dues àrees es troben a la carretera GI-524, d'Olot a Santa Pau. 

Si sortiu des de l'Àrea de Can Serra, fareu el mateix recorregut inicial que la ruta 2, però un cop sortint de la Fageda, el camí s'enfila cap al coll de can Batlle i Sant Miquel de Sacot, una església de planta romànica del segle XI. D'allà baixa al pla de Sacot i pel collet de Bassols se situa al flanc sud-oest del volcà de Santa Margarida.

volca

Després d'aquest punt, l'itinerari baixa fins a l'Àrea de Santa Margarida, on enllaça amb l'itinerari 4 (Can Xel - Santa Pau), travessa la carretera GI-524 i coincideix amb l'itinerari 15 (grederes del Croscat) fins al trencant de can Passavent.

 

Amb el suport de:

logos gene