El 24 de juny, sota el lema ‘Aquesta temporada, encara més’, arrenca la nova temporada castellera a les televisions locals i La Xarxa. Així, amb la Diada de Sant Joan de Valls del 24 de juny, tornen els grans clàssics de la temporada, les diades més tradicionals i les més esperades. Un total de 20 diades en directe que ens ocuparan des de juny fins a finals de novembre. Destaquen la Diada de Sant Fèlix, la Diada de Santa Úrsula, la Diada de Minyons de Terrassa i la Diada de Mercadal de Reus.

Professionals de les televisions locals realitzaran tots els continguts castellers. Toni Comas serà a peu de plaça i també serà realitzador de diferents espais com la sèrie ‘Més Amunt’. Carles Cortés farà de narrador i presentador de diferents espais de contingut casteller. Aina Mallol tindrà la responsabilitat de ser comentarista i presentadora de diferents espais de contingut casteller i Elisenda Rovira també serà a peu de plaça i farà d'editora de les xarxes socials. Aquest equip es complementarà amb la presència en cadascuna de les diades de comentaristes castellers especialitzats en les places i colles de referència. I es podran seguir totes les novetats castelleres a les xarxes socials de @laxarxa, @laxarxames i al compte especialitzat @castellsenxarxa. 

Diada de Sant Joan de Valls

El dissabte 24 de juny, a les 13 h, les televisions locals i La Xarxa emetran la Diada de Sant Joan de Valls, que com cada any inaugurarà l’inici de la temporada castellera. La Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls tindran el primer duel vallenc de la temporada a la plaça del Blat de Valls.

02 castellers
Foto: Europa Press

Continguts castellers

Enguany, la temporada castellera augmenta l’oferta amb més diades, més continguts audiovisuals i altres miniespais de contingut divers. 

1. La Diada en 60’ (disponible a partir del 25 de juny). Un cop iniciada la temporada, els diumenges, a les 21.30 h, les televisions locals emetran el programa La Diada en 60’, un resum dels moments més destacats del cap de setmana.
2. Més Amunt (ja disponible a La Xarxa). Tres capítols de 30 minuts dedicats a les grans fites modernes del món casteller.
3. Més difícil (Properes estrenes). Càpsules on es confronten la dificultat de grans castells per saber quin és de major complexitat.  Amb Aina Mallol. 
4. Històries castelleres (Properes estrenes). Càpsules on es narren històries singulars i curioses de les colles i els castellers. Amb Carles Cortés.
5. Fotografies castelleres (Properes estrenes). Càpsules on s’analitzen grans imatges de fotoperiodistes dedicades al món casteller. 

Les televisions locals i La Xarxa

 Aquesta temporada l’oferta castellera de La Xarxa és resultat de la coproducció de diferents televisions de referència del món casteller al territori: Canal Blau, TAC12 i Penedès TV. Les diades es podran seguir en directe a les televisions locals i a la plataforma La Xarxa.

03 castellers / Europa Press
Foto: Europa Press

Què és La Xarxa?

La Xarxa es va posar en marxa aquest febrer amb la voluntat de posar en valor l’audiovisual local català. La plataforma permet accedir a la programació en directe de més de 30 canals locals i una àmplia oferta de podcasts temàtics elaborats per les ràdios locals. Entre els seus continguts hi ha un ampli catàleg que gira al voltant de diferents àmbits com esports, món casteller i tradicions, sense deixar de banda els continguts culturals i d’entreteniment.

Reconeixements a La Xarxa

La Xarxa ha estat guardonada pels seus objectius i caràcter innovador. Una mostra d’això és el reconeixemen t que ha obtingut la nova plataforma amb el Premi Ràdio Associació 2023 en la categoria d’Innovació. A més, ha rebut el suport dels fons Next Generation de la UE per a la creació d’ecosistemes digitals en el sector audiovisual.

Com accedir a La Xarxa?

Entra a laxarxames.cat i omple la pàgina de registre amb les teves dades. Podràs escollir la teva televisió de referència i escollir altres canals i els continguts que més t'interessen amb la finalitat de personalitzar la teva experiència a través de smart TV o dispositius mòbils.