Després del protagonisme dels bancs centrals, les borses se centraran en els resultats empresarials.

Després de les reunions del BCE i de la FED, en les quals hem vist la paradoxa d'una baixada de les estimacions d'inflació i tanmateix nous passos cap a la normalització de la política monetària, les borses han pres beneficis en l'última setmana, amb descensos de l'1,2% de mitjana als mercats europeus i un comportament mixt als EUA.

La consolidació dels índexs continua produint-se per rotació sectorial, i aquesta setmana hem tornat a veure que el descens s'ha concentrat en valors cíclics i en els bancs, que estan reflectint que a la pujada de tipus a l'UEM encara li falta bastant temps.

Després de les baixades d'estimació de la inflació esperada pels bancs centrals, el debat entre els que esperen tensions inflacionistes i els que veuen més risc en tornar al perill deflacionista, està obert.

Els pròxims moviments de la FED seran molt dependents de les dades, i els coneguts divendres als EUA van donar suport a l'escenari d'esperar i veure. D'una banda les vendes iniciades al maig van caure un 5,5% mentre s'esperava una pujada del 4% i d'altra banda l'índex de confiança dels consumidors de juny, es va situar en 94,5 davant el 97 esperat.

Els bons basen també la prudència en el procés de pujada de tipus, amb rendibilitats que en les últimes setmanes han lliscat cap a baix.

Aquest procés de moviment lateral en el qual hi ha les borses en les últimes setmanes es pot prolongar encara fins al juliol, per la qual cosa l'oportunitat està en els moviments de valors concrets.