L'Ibex ha obert avui la jornada amb preocupació descendint un 0,66% mentre l'Eurostoxx cau un 0,70%. Les notícies negatives procedents d'Àsia i l'agitat ambient empresarial poden donar lloc a una sessió tensa.

Les exportacions xineses van caure un 5,6% el setembre malgrat que el iuan s'ha devaluat un 6,4% mentre el seu excedent de la balança comercial s'ha contret a 41.900 milions de dòlars, davant els 53.000 milions previs. Aquesta dada revela que els fluxos comercials internacionals continuen caient, segons Beka. La Borsa de Tòquio ha caigut al seu torn un 0,39%.

Ahir, les actes de la reunió de setembre de la Reserva Federal van mostrar la seva disposició a pujar els tipus d'interès al desembre, encara que segueix dividida (set vots a favor, tres en contra) sobre la seva idoneïtat.

L'euro ha pujat alguna cosa en l'últim tram de la negociació després de caure ahir a 1,10 dòlars. L'IPC a Alemanya puja un 0,1%, i al 0,7% anual el setembre, segons l'esperat.

El Brent ha caigut a 51,43 dòlars arran de l'ambigu acord entre Rússia i l'Aràbia Saudita per congelar la producció. Els dubtes sobre la capacitat de la OPEP per estabilitzar els preus comencen a créixer.

A Europa s'observa igualment una alça dels rendiments dels bons a 10 anys. L'alemany ha pujat a 0,07% després d'una llarga temporada en negatiu mentre l'espanyol ha crescut fins i tot 1,13% responent a les dificultats de reduir el dèficit públic i la dificultat per formar una majoria política suficient per corregir el seu rumb.

A Wall Street, on els futurs del S&P cauen un 0,40%, la dada més positiva és que Apple s'està donant una gran festa a costa de les dificultats de Samsung. No s'espera allà una gran sessió, igual com en l'Ibex, on els valors energètics podrien patir els descensos del petroli, en espera de la dada d'inventaris de cru. En qualsevol cas, de moment no plou, la qual cosa sempre influeix en l'ànim inversor.