El telescopi James Webb continua donant informació important als científics, ara aquests indiquen que podrien donar la resposta de com es va crear la llum. Això a causa que amb aquest telescopi es poden obtenir imatges de l'origen de les primeres estrelles.
El telescopi James Webb i l'expansió de l'univers
Segons estimacions dels físics teòrics, les primeres estrelles van aparèixer fa uns 100 milions d'anys després del Big Bang. Tanmateix, amb el telescopi James Webb es pot tenir resolta la incògnita de l'origen de les primeres estrelles. Ja que amb aquest es pot fotografiar l'univers obtenint dades de l'origen d'aquest i la seva expansió.

Segons el que alguns científics han calculat, l'Univers va començar a expandir-se fa uns 13.800 milions d'anys. A més que al principi aquest era més calent i dens que el nucli del sol.
Aquesta calor no permetia que es formessin les estrelles, ja que serien arrasades sense problema, per això molts d'aquests investigadors s'han fet la pregunta de quan realment es va fer la llum i van sorgir les primeres estrelles.
Fins i tot el reconegut físic teòric nord-americà Avi Loeb va escriure un llibre el 2010 sobre el tema. En aquest concloc que les primeres estrelles havien sorgit aproximadament de cent milions d'anys després del Big Bang, sempre i quan se segueixi el model cosmològic estàndard.
Loeb indica a més que la velocitat finita de la llum permet que es pugui observar com va ser l'Univers al principi, però només si s'aconsegueix mirar a la llunyania.
De fet, les imatges que han aconseguit arribar a la Terra d'aquest origen mostren l'empremta que han deixat les pertorbacions de densitat inicials de les primeres galàxies.
És aquí on entra en joc el telescopi James Webb, amb el qual es pot aconseguir observar les primeres estrelles que es van formar en l'univers. Amb aquesta informació es pot tenir dades molt més detallades i precises sobre l'univers.