Fa 45 anys, el 24 de març del 1976, a l'Argentina triomfava el cop d'Estat del militar Rafel Videla que posava punt final al govern de María Estela Martínez de Perón. La dictadura, que es va allargar fins al 10 de desembre del 1983, va deixar una reguera de desapareguts. Al detall 30.000, per a qui aquest dimecres el diputat d'En Comú Podem al Congrés, Gerardo Pisarello, ha tingut un record, així com per les víctimes de la dictadura d'Argentina en general, com el seu pare. 

En aquesta data tan tràgica per la democràcia del país sud-americà, Pisarello ha volgut tenir un record per a totes aquelles persones que es desconeix el seu parador. És en aquest context que el diputat ha plantat un arbre a Madrid per homenatjar els desapareguts per part dels militars, molt d'ells a través dels coneguts avions de la mort, des d'on llençaven dissidents del règim després d'haver-los injectat péntol sòdic, que els deixava mig adormit. D'aquesta manera feien desaparèixer els seus cossos.

Pisarello planta un árbol en Madrid por los desaparecidos dictadura Argentina / Twitter PisarelloPisarello planta un arbre a Madrid en memòria dels 30.000 desapareguts durant la dictadura argentina, entre ells el seu pare / Twitter Pisarello

"Avui, plantant a Madrid un arbre en record dels 30000 desapareguts després del cop del 24 de març de 1976 a l'Argentina. Que cada arbre sigui bosc. Memòria, veritat, justícia (amb el Flaco Àngel Pisarello al cor: tot i els cops, no ens han vençut)", ha assenyalat el diputat en el seu compte de Twitter, on també hi ha afegit una samarreta amb la cara del seu pare. 

Camiseta con la imagen de la foto del padre de Gerardo Pisarello d'En Comú Podem desaparecido dictadura argentina / Twitter PisarelloUna imatge de la samarreta d'Àngel Pisarello, pare de Gerardo Pisarello / Twitter de Pisarello

Ángel Pissarello va ser segrestat el 24 de juny del 1976 davant la seva família en la seva casa de Tucumán (al nord-est del país). El seu cadàver va aparèixer amb signes de tortura el 2 de juliol a la ciutat Santiago del Estero, a uns 180 quilòmetres de la seva llar.