Una desena de treballadors del Bicing han aconseguit entrar en l'Ajuntament de Barcelona durant una manifestació a la plaça de Sant Jaume, i es neguen a sortir fins a reunir-se i trobar una solució a les seves condicions laborals.

De moment s'estaran indefinidament al pati del Consistori, en el qual han tancat la porta principal de la plaça de Sant Jaume.

Han assegurat a Europa Press que l'Ajuntament els ha ofert una reunió la tarda d'aquest dimecres si abandonen immediatament l'edifici consistorial, però els treballadors han rebutjat la proposta: "Estem cansats i no sortirem fins a tenir una solució", ha insistit el president del comitè d'empresa del Bicing, José Manuel Pelayo (CGT).

Els treballadors s'han passat 11 jornades de vaga per protestar per les seves condicions laborals, amb salaris d'entre 750 i 900 euros mensuals, i demanen de modificar les condicions en la licitació mitjançant la qual l'Ajuntament preveu adjudicar el Bicing, ja que acaba el seu contracte després de deu anys de gestió de Clear Channel.

Un tema "molt batallat"

El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha recordat que el govern d'Ada Colau va aconseguir assegurar la subrogació dels actuals treballadors per garantir la seva continuïtat després del canvi d'adjudicatari, un "tema molt batallat" i complicat jurídicament, segons ell.

També ha assegurat que els treballadors hauran de negociar aquestes condicions amb l'empresa adjudicatària, i ha ressaltat que l'Ajuntament promou mitjançant la seva contractació un salari mínim de ciutat, però que aquest contracte és previ al decret. No obstant això, ha afirmat que el govern municipal vetllarà per aquestes clàusules: "Estarem molt atents perquè siguin possibles", ha dit.