La Plataforma d'Afectats de la Superilla del Poblenou (PASP9), creada pels veïns del barri contra aquesta modificació urbana, han convocat dues manifestacions pels dies 16 i 19 de gener. L'objectiu de l'organització és aturar el trànsit en els encreuaments dels carrers Tànger-Llacuna i Pallars-Badajoz.

Sota el lema "No superilla. Els veïns volem decidir", els detractors pretenen demostrar que una majoria del barri està en contra del projecte. Per això, tallaran quatre carrers propers a la superilla els dies 16 de gener, a les 7:15 del matí, i també el 19 de gener, a les 7 de la tarda.

El passat dilluns, l'Ajuntament va iniciar les obres de condicionament de la superilla del Poblenou. Després de reunir-se amb els veïns, el govern municipal va començar a modificar la zona de la superilla amb l'objectiu de millorar la prova pilot posada en marxa al setembre. No obstant això, la plataforma ha considerat que aquesta mesura no és suficient i ha convocat les manifestacions.

Què demana la plataforma?

La plataforma, al seu web oficial, reivindica un "procés democràtic" en la construcció de les superilles. Recriminen que l'Ajuntament no hagi informat i fomentat la participació dels veïns abans d'implementar-la. Entre les crítiques d'aquest grup de veïns es troben l'augment del temps per a entrar i sortir de la zona, el fet que les parades d'autobusos ara estiguin més allunyades i la desaparició de l'aparcaments per a cotxes i motocicletes, entre d'altres.