El comitè d'Eulen ha decidit deixar en suspens la presentació de la convocatòria de la nova vaga aprovada per l'assemblea de treballadors, després que avui s'hagin reobert les negociacions amb l'empresa per introduir millores laborals i complir amb el laude obligatori.

El portaveu del comitè, Juan Carlos Giménez, ha explicat que aquest matí ha tingut lloc una reunió entre els representants dels treballadors i la direcció d'Eulen, amb la mediació de la Generalitat, en la qual s'ha evidenciat "la bona disposició de les dues parts per entendre's".

Així, s'ha creat una comissió integrada pels membres del comitè i de l'empresa que es reunirà en els pròxims dies per consensuar propostes de millora de les condicions laborals dels treballadors que s'encarreguen dels controls de seguretat a l'Aeroport del Prat-Barcelona.

Els treballadors d'Eulen al Prat van decidir ahir en assemblea convocar una nova vaga a partir del 6 d'octubre per exigir, aquesta vegada, que l'empresa complís el laude obligatori que l'àrbitre va fer públic la setmana passada.

El comitè tenia previst presentar formalment avui la convocatòria en el Departament de Treball de la Generalitat, però el nou clima de sintonia ha fet canviar d'opinió als representants dels treballadors.

"No som intransigents. Nosaltres som els primers interessats a solucionar els problemes", ha dit Giménez, que s'ha mostrat confiat que el conflicte pugui donar-se per tancat completament en poc temps si les negociacions fructifiquen.

El portaveu del comitè ha recordat que queda pendent una reunió en la qual estigui present Aena per poder debatre sobre les noves licitacions.

El conflicte dels treballadors d'Eulen al Prat va provocar aquest estiu llargues cues de passatgers en els controls de seguretat, la qual cosa va portar al Ministeri de Foment a reforçar la presència dels efectius de la Guàrdia Civil per garantir la seguretat.