L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (BComú), i els seus dos predecessors, Xavier Trias (PDeCAT) i Jordi Hereu (PSC), han demanat conjuntament el "suport d'Europa" perquè Barcelona aculli l'Agència Europea de Medicaments (EMA), tres dies abans que el Consell d'Europa decideixi on anirà l'agència.

Una declaració amb el títol 'Barcelona més que mai' llegida per Colau ha culminat l'acte en suport de la candidatura de Barcelona, que a proposta de la mateixa alcaldessa han protagonitzat els tres alcaldes, al congrés Summit de Barcelona Oberta, dedicat aquest any a debatre sobre la col·laboració entre el sectors públic i privat.

"Necessitem el suport d'Europa. Més que mai. Necessitem que els líders europeus demostrin el seu lideratge escollint la ciutat més preparada per acollir la seu de l'Agència Europea de Medicaments, amb la millor qualitat de vida per als seus treballadors i visitants, les millors connexions i el millor ecosistema d'investigació. Barcelona pot oferir molt a l'Agència i necessitem que Europa ens ajudi a continuar construint Barcelona", diu la declaració.

trias hereu colau efe

Aquest manifest afegeix que "avui, tots nosaltres, alcaldes de Barcelona de diferents sensibilitats polítiques, societat civil, persona a persona, associació a associació i administracions públiques, estem més units que mai des de la col·laboració publicoprivada en un projecte que ens farà més forts. A tots: a Barcelona, a Catalunya, a Espanya i a Europa". 

La declaració arriba després que el Financial Times publiqués a principis de novembre que Milà i Bratislava eren les preferides per acollir l'EMA, i que Barcelona se'n situava darrere a causa de la "crisi catalana".