El grup municipal de CiU a l’Ajuntament de Barcelona canvia de nom. La formació ha fet arribar una carta a l’alcaldessa, Ada Colau, transmetent la seva intenció de canviar de nom i passar-se a dir Grup Municipal Demòcrata. El grup continuarà aglutinant diverses sensibilitats com el PDeCAT, Unió i Demòcrates.

El grup que presideix Xavier Trias creu aquest nom té una “voluntat inclusiva” i que no “implicarà cap canvi” en la representació atribuïda als presidents i portaveus del grup, ha detallat el partit en un comunicat aquest divendres.

La majoria dels components del grup municipal han votat a favor de la mesura i únicament un vot ha estat en sentit contrari. Trias també ha demanat a Colau que formalitzi el canvi de nom del partit i que transmeti la decisió al pròxim ple municipal.

Alhora, el partit també ha informat que de “manera progressiva i al llarg de les pròximes setmanes” adaptaran la nova denominació a nivell gràfic, papereria i xarxes socials. 

Polèmica pel canvi de nom

La decisió del canvi de nom del partit ha estat aprovada per 9 dels 10 regidors municipals de l’antiga CiU. Tanmateix, el regidor de Demòcrates de Catalunya, Gerard Ardanuy, ha votat contràriament i ha insistit en que el canvi de nom pot generar “confusió”.

Ardanuy ha insistit que Demòcrates de Catalunya farà un recurs de reposició contra la decisió i ha insistit en el plenari d’aquest divendres que el canvi a Grup Municipal Demòcrata s’ha de fer per unanimitat.