Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha avisat de que es poden produir afectacions per la manifestació convocada per Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural a les 17h de demà dissabte a Barcelona.

La companyia recomana l’ús de transport públic, especialment el metro, per desplaçar-se fins a la zona de Sagrada Família – Vila Olímpica, ja que el trànsit en superfície estarà restringit per la mobilització. També aconsellen sortir de casa amb temps, com en qualsevol esdeveniment massiu.

La manifestació ocuparà tot l’eix del carrer Marina amb la capçalera situada a la confluència amb el carrer de Pujades, i es muntarà un escenari a l’avinguda d’Icària.

Un dispositiu especial que inclou el reforçament del bus i el metro

TMB ha engegat un dispositiu especial que inclou reforços del metro amb més combois, en funció de la demanda que es produeixi, així com el desplegament de personal i efectius de seguretat a les estacions per ordenar la mobilitat, tant a l’inici com al final de la concentració.

Dins la xarxa, en cas que hi hagi una gran afluència de passatge, es recomana fer cas de les indicacions que doni el personal de Metro, el qual estarà en permanent contacte amb les autoritats. Com és habitual, TMB informarà de les possibles alteracions al seu web i a l’aplicació TMB App.

La companyia recorda als seus usuaris que tant dissabte com diumenge la línia 9 Sud de metro estarà fora de servei, a causa de les proves de sistema de circulació de trens realitzades per el departament de Territori i Sostenibilitat com a part dels preparatius de la posada en marxa de la línia 10 Sud.

Desviaments i limitacions en 23 línies de bus

TMB ha avisat que demà a la tarda les alteracions de recorregut seran importants en 23 de les línies d’autobusos que circulen o travessen la part central de Barcelona, incloses les del Barcelona Bus Turístic. Entre les 15 i les 21 hores, l’empresa preveu desviaments i limitacions de recorregut per mirar de mantenir la regularitat del servei fora de l’àmbit d’afectació en les línies regulars H8, H10, H12, H14, H16, V21, V27, 6, 7, 19, 20, 33, 34, 36, 40, 42, 45, 47, 50, 51, 59, 62 i 92.