El districte de les Corts de Barcelona, finançat per la taxa turística, ha editat un nou plànol de la zona on es destaquen els seus espais singulars i de patrimoni. A més, el plànol, que ofereix una breu descripció de la seva història, també inclou les novetats o modificacions implementades durant els últims anys al districte, des de reformes urbanístiques, fins a la incorporació d’espais verds, l’obertura de punts turístics i canvis en el nom dels carrers. La mateixa edició mostra el text en català, castellà i anglès.
El mapa, que està delimitat resseguint el perímetre del districte de les Corts, incorpora 24 espais emblemàtics degudament assenyalats amb una petita il·lustració situada al lloc de la seva ubicació. Entre aquest llistat s’hi troba el monestir de Pedralbes, el Palau Reial, la Torre de Santa Caterina, Can Canet de la Riera, la Seu del Districte, el passatge de Tubella o l'antiga Casa Provincial de Maternitat i Expòsits (fotografia superior). A més, per a cadascun d’aquests llocs hi apareix l'adreça i una breu explicació de la seva rellevància històrica o patrimonial. El plànol també indica les zones verdes, parades de metro, de tramvia i del bus turístic, centres sanitaris i altres punts d'interès general.
A més, el document ofereix informació comercial dels mercats i centres comercials, així com de les associacions de comerç que hi ha al territori. A part, dins d’un apartat d’informació general, s’hi troben diversos punts del districte d’interès ciutadà com l'Oficina d'Atenció Ciutadana, la caserna de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra, els hospitals i centres sanitaris i els complexos esportius. Tots aquests espais es troben indicats en el mapa. També s’incorporen telèfons d’utilitat com el d’emergències, el de contra la violència masclista o el dels bombers, entre molts d'altres.
Rutes i audiovisuals
Addicionalment, el disseny inclou un QR que dona accés a una selecció d’audiovisuals i a una proposta de rutes que permet als usuaris, tant als qui visiten la ciutat per primer cop com als veïns de la zona, descobrir en profunditat la cultura, el patrimoni arquitectònic, la història i la resta d’espais del districte. Cal destacar que les Corts, en gran manera gràcies al projecte “Espai d’inclusió 20 +20 + 20”, és el districte més inclusiu de Barcelona pel que fa a la diversitat funcional, pel que l’oferta de rutes en el plànol comprèn un llistat de propostes adaptades a tots els usuaris.
El plànol es pot consultar a la web de l’Ajuntament de Barcelona o obtenir-lo en paper als equipaments municipals del districte de les Corts, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana i als eixos comercials de la zona.
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!