L'inici de la jornada de Credit Suisse ha començat de la millor forma possible, dins del caos en el qual continua immersa. Durant aquesta matinada, la companyia suïssa ha oficialitzat la petició d'un préstec per més de 50.000 milions d'euros al Banc Nacional Suís amb el qual pretendre enfortir la liquiditat de l'empresa. L'entitat bancària amb seu a Zuric va tancar l'última sessió amb un decreixement tan abrupte que el regulador del mercat de valors suís va haver de detenir la cotització.

Tot va saltar pels aires a migdia quan el Banc Nacional de l'Aràbia Saudita, màxim accionista de Credit Suisse, va informar el banc que anava a deixar d'injectar capital, el qual és necessari per sanejar la malparada situació financera que arrossega la companyia helvètica. Després de conèixer-se l'esmentada notícia, el mercat va reaccionar de forma negativa, una cosa que es va palpar en la cotització de Credit Suisse. Malgrat això, i estenent-ne en compte que el nerviosisme entorn del sector bancari està més a flor de pell que mai, la crisi de l'entitat bancària suïssa no es va extrapolar a la resta de Borses europees i, sobretot, als valors bancaris.

Credit Suisse va llastar les companyies més vulnerables

Així, diverses firmes del sector com Monte dei Paschi, Société Generale o Unicredit van ser suspesos temporalment de cotització pels descensos que estava vivint arran de la crisi de Credit Suisse. Tal com expressa Joaquín Robles, analista de XTB, la caiguda del banc suís "compromet al sector bancari, però especialment les entitats més vulnerables", per això en la jornada d'ahir es van veure tantes caigudes i, sobretot, la paralització de la cotització d'alguns valors de la banca.

Sigui com fos, Credit Suisse ha informat aquesta matinada que sol·licitaran una ajuda al Banc Nacional Suís per un import superior als 50.000 milions d'euros. Amb ells, la companyia pretendre tornar part de la liquiditat que ja no té i, sobretot, pretendre reconduir una situació que, com comenta Antonio Castelo, analista d'iBroker.es, en ON ECONOMIA, és "complicada". La firma helvètica necessita donar entrada a capital, i més ara que el seu màxim accionista ha deixat clar que no injectarà més diners, ja que, en cas de fer-ho, superarien el 10% de l'accionariat.

Credit Suisse creix un 20% en Borsa 

Malgrat que la situació continua sent complexa, la sol·licitud d'ajuda al BNS ha caigut amb bon peu al mercat de valors, on Credit Suisse manté una alça propera al 20% des de començaments de la sessió. Malgrat que no aconsegueix establir-se en els nivells previs a la jornada d'ahir, l'entitat bancària sí que manté el bon ritme en els primers compassos de la sessió, creixent per sobre dels 2 francs suïssos. Es pot destacar que abans de l'explosió' borsària vista en l'última sessió, Credit Suisse cotitzava sobre els 2,28 francs suïssos.

El mercat ha acollit positivament la notícia de la sol·licitud d'ajuda, i més tendint en compte que les autoritats suïsses van expressar ahir a la tarda que el banc és solvent i que l'ajudarien si fos necessari. Davant d'això, els inversors sobreentenen que el BNS no negarà l'esmentat préstec a Credit Suisse. Es pot destacar que, malgrat els malparats comptes, els escàndols vistos en els últims anys, i les pèrdues de més de 7.300 milions d'euros el 2022, la firma liderada per Ulrich Körner és el segon banc més gran de Suïssa.

Cal veure com evoluciona el negoci de la companyia després que el BNS li concedeixi el préstec de més de 50.000 milions d'euros. De moment, Credit Suisse despunta a la borsa de Suïssa gràcies a la petició de rescat que el banc ha fet a l'organisme central del país helvètic.