El president del Cercle d'Economia, Jaume Guardiola, ha elogiat durant el seu discurs de tancament de la Reunió del Cercle d'Economia el pla Catalunya Lidera de Salvador Illa, però li ha demanat que pacti amb "el partit majoritari de l'oposició" (Junts) per tal d'ocupar una posició de major centralitat democràtica. "Hi ha mesures que està engegant que no em semblen les més adients (...) Sorgeixen de la necessitat de pactar amb partits allunyats de la centralitat política del país", li ha dit, minuts abans que Salvador Illa fes el seu discurs i es tanquessin del tot les jornades amb un diàleg entre ambdós. 

"És el que demanem des de fa anys a Espanya, amb poc èxit", ha dit també amb relació a la demanda d'acords entre Sánchez i Feijóo a la política estatal.

En els últims minuts de la seva darrera participació en la Reunió com a president del Cercle, Guardiola ha destacat el Pla Catalunya Lidera, a partir del qual el Govern preveu mobilitzar 18.500 milions d'euros fins a l'any 2030 per reindustrialitzar i enfortir el teixit econòmic del país.  Guardiola ha destacat que "el pla perquè Catalunya torni a ser la locomotora d'Espanya ens marca sens dubte un full de ruta ambiciós". "El sol fet de tenir una guia d'acció és un pas endavant per aglutinar els esforços del sector públic i privat, perquè en última instància serà el qui ha d'impulsar el creixement", ha afegit Guardiola, que ha reconegut que no és fàcil per la manca de majories.

"Però no és excusa, perquè es poden prendre moltes mesures de gestió en els àmbits d'infraestructures, aeroports, energia, habitatge i desenvolupament del país, perquè portem anys de retard", ha dit Guardiola, abans de demanar aquests pactes "més transversals" amb Junts per tal "d'assolir la centralitat" política. Després, en conversa amb Illa sobre habitatge, li ha retret que "no està incloent al sector privat" en les solucions. I ha criticat concretament la regulació de preus, que "està retraient la inversió privada, que tria altres llocs per fer aquestes inversions". 

Guardiola ha fet abans una repassada dels temes abordats durant la Reunió del Cercle. "Es detecta una voluntat de les grans famílies polítiques d'avançar cap a una Europa més unida i més forta", ha dit, i ha defensat que la Reunió els permet sortir "raonablement més optimistes". 

Guardiola, juntament amb Illa, van donar el Premi Cercle d’Economia a la Construcció Europea a Roxana Mînzatu, vicepresidenta executiva i comissària europea de Drets Socials, Capacitats, Feina de qualitats i Preparació, pel programa Erasmus, per la seva contribució a la formació de milions d’europeus des del 1987 i a la identitat europea.

“És la iniciativa més transformadora que s’ha fet mai a Europa, perquè canvia la vida dels qui hi participen. És la millor forma d’enfortir la identitat europea”, ha destacat Jaume Guardiola, que ha afegit que “fora bo que hi pogués haver un Erasmus per a majors de 50 anys”. La premiada, abans, va destacar com el projecte Erasmus representa "l'essència de l'esperit europeu". "No vull que sigui un programa elitista i sí que arribi cada cop a més gent", ha afegit.