Aquesta setmana en la secció de Plats Catalans d'El Nacional, el nostre xef Oscar Manresa, de la Casa Leopoldo, ens porta la tradicional coca de recapte.

 

Nosaltres l'hem feta amb pebrot vermell escalivat, albergínia escalivada i ceba vermella, però es pot escalivar qualsevol ingredient, ja que tot queda bé amb aquesta coca. Pel que fa a la massa, tenim dues opcions: o la fem a casa amb aigua, farina i llevat, o la comprem ja feta, que és molt més còmode. Hi hem afegit sardines fumades, però es pot optar per qualsevol producte fumat.

La coca de recapte era un plat clàssic que es feia aprofitant les sobres que es tenien a casa originari de les terres de Lleida.

Ingredients per a la coca de recapte:

  • 500 g farina
  • 30 g llevat fresc
  • 5 g sal
  • 200 ml aigua
  • 60 ml oli
  • 2 cebes
  • 2 pebrots vermells 
  • 2 albergínies
  • 4 sardines fumades