Aquest estiu Borbó està deixant-nos amb un titular escandalós rere un altre. La calor va arribar amb l’entrada a presó d’Iñaki Urdangarin, iniciant-se una desfilada de familiars per Brieva: la infanta Cristina, el seu fill gran Juan Valentín, la infanta Elena, la mare i els germans de l’exduc... Tots, menys els Reis. No és d’estranyar, per això, que Felip VI i Letícia no l’hagin visitat tenint en compte que no són molt amics del matrimoni i que la foto dels monarques entrant a presó es faria servir en contra seva.

Això sí, el que ha sorprès a molts és que la reina Sofia no s’hagi apropat a donar suport al gendre. Que no vol que la vegin entrar a presó? I per què no fa servir el pàrquing d’empleats com fa la seva filla? Estan enfadades la reina Sofia i la infanta Cristina? Com és que ni tan sols ha anat a Ginebra a animar-la en aquests durs moments?

reina Sofia i infanta Cristina  GTRES

GTRES

L’emèrita està totalment desapareguda, fa setmanes que ningú no la veu i no fa acte de presència. L’escàndol Corinna ha fet molt de mal a la família, volent quedar-se reclosa a casa, segurament, per no fer parlar ni escoltar les àcides preguntes dels periodistes. Només cal veure l’actitud del rei Joan Carles en la seva primera aparició després de les filtracions dels àudios de la princesa alemanya: amagat en un cotxe durant més d’una hora.

Està preocupada per ell Sofia? Recordem que Pilar Eyre ha avançat que l’emèrit hauria patit un atac d’ansietat arran d’aquestes últimes notícies... Tindrà raó quan afirma que no trigarem en veure el matrimoni públicament somrient i fent-se carícies?

L’ambient dins de la família Borbó està més tens que mai. Els Reis, en contra de Cristina i Urdangarin. La infanta Elena, decebuda amb ells i amb Sofia per abandonar Cristina. Letícia i Sofia, enfadades des del menyspreu davant de la catedral de Palma. Joan Carles i l’emèrita, recelosos després de la setmana Corinna. Froilán i Victòria Federica, amb ganes de festa i menys reunions familiars. Elionor i Sofia, de campament als Estats Units alienes a tot. I Felip, defraudat amb Joan Carles perquè l’ha deixat en un paper molt complicat.

familia reial cristina i leti  GTRES

GTRES

Tot això crea un mal rotllo que pot explotar aquest estiu a Mallorca, i és que la Casa Reial ha confirmat que tots es reuniran en una foto familiar més necessària que mai. Fa anys que no se’ls veu amb Joan Carles, reunint-los ara perquè la gent necessita veure’ls bé i somrients, fent oblidar als més ingenus tots aquests problemes familiars.

Primer van iniciar una operació hipocresia, amb l’objectiu de netejar una mica la imatge després de l’espectacle de Letícia menyspreant Sofia. Toca ara una segona part durant aquests dies junts a les Balears?