Les vacances estiuenques de la Casa Reial els porten sempre a Palma de Mallorca. El Palau de Marivent és el centre de reunions de la reina Sofia, l’escenari ideal en el qual rep any rere any els seus nets. Els fotògrafs saben que serà durant aquests dies quan podran fer-se d’or amb imatges de la família reunida, tot i que fa anys ja que algun membre falla. Molt lluny queden ja aquelles escenes amb els emèrits acompanyats dels tres fills i els nens.

familia reial al complet   gtres

GTRES

La primera en deixar d’anar a la platja amb ells va ser la infanta Cristina, salpicada pel cas Nóos i apartada completament de la família. Ni ella ni el marit han tornat a trepitjar l’illa els mateixos dies que la resta, però això no ha impedit que els quatre fills del matrimoni passin les vacances amb els seus cosins.

L’any passat, per exemple, va veure’s precisament aquesta imatge: la reina Sofia animant Froilán, Victòria Federica i els quatre mini Urdangarin practicant esports aquàtics. Més endavant van afegir-se les filles del rei Felip VI i Letícia, amb l’absència destacada del rei Joan Carles I.

SOFIA MALLORCA   EFE

Reis a Mallorca 10  EFE

EFE

Els rumors d’infidelitat han envoltat la parella d’emèrits des de fa moltes dècades. Corinna i Marta Gayá van sortir a la llum i tot va canviar, obrint-se la capsa dels trons i comptant-se les amants per desenes. La pobra Sofia, mentrestant, manté el tipus ben somrient com una bona Reina.

Aquest any tot ha canviat, per això. És cert que fa temps que es parla d'una presumpta mala relació de Letícia amb la sogra, però a la missa de Pasqua d’enguany s’ha demostrat que el mal rotllo és insostenible. El polèmic vídeo de la Reina menyspreant Sofia ha arribat a cada racó i tothom n’ha parlat. Unes cruels imatges que deixen Letícia com una bruixa i fan que es lloï encara més la paciència de l’emèrita.

La Casa Reial ha actuat ràpidament, per això, aprofitant l’operació del rei Joan Carles I per intentar fer veure que tot està oblidat i que va ser fruit d’un malentès que s’ha acabat exagerant. La imatge de Letícia obrint la porta del cotxe a Sofia i fent-li carícies no va convèncer massa... Però ells segueixen amb l’estratègia de mostrar-se propers i oblidar l’incident.

La monarca ha començat fent front a les crítiques de mare possessiva amb un primer discurs en el qual ha assegurat que les nenes i ella tenen molta afinitat, havent-se passat tota la Setmana Santa llegint juntes. I el següent pas és encara més potent.

Informalia assegura que un amic íntim del rei Joan Carles I hauria confirmat que aquest estiu l’emèrit s’unirà a la resta de la família a Mallorca. Un fet insòlit, després d’anys d’absència. Recordem que l’any passat van enxampar-lo a Galícia gaudint de l’estiu a bord d’un vaixell amb els seus col·legues. Tot, sense posar un peu a Marivent...

Però això s’hauria acabat. La família reial ha de mostrar-se més unida que mai, per la qual cosa haurien decidit posar tots junts a la foto familiar per reforçar la idea d’unió que molt pocs es creuen. L’encarregat d’explicar-ho ha estat Josep Cusí, company de regates de l’emèrit: “Ens han convidat a participar a la Copa del Rei de vela que se celebra a  l’illa i ho farem en el nostre vaixell. El problema és que està atracat a Sanxenxo i no pot anar a Mallorca per mar. S’ha de traslladar en ferri o en camió, el que és complicat. Però ja veurem”.

Acabarem veient la fotografia amb tots junts? Cal destacar també que és probable que Urdangarin estigui ja a presó, amb la qual cosa es crea un nou interrogant: farà això que Cristina torni a ser benvinguda a Palau amb la resta de la família? Només resten uns pocs mesos per esbrinar-ho.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat