La setmana Corinna acaba amb la reaparició del rei Joan Carles. Alguns esperaven que seria a les portes del Tribunal Suprem citat a declarar per dos possibles delictes de frau fiscal i blanqueig de capitals, però no. El TS està massa ocupat enviant independentistes a la presó. Joan Carles està com Urdangarin després de ser condemnat a Palma: de vacances. El seu maluc no li permet les mateixes alegries que abans i sense amants  mou el que pot de regates a Galícia. Aquest és el moment en què accedeix, de copilot al cotxe oficial, al port de Sanxenxo.

Volant, sense saludar ni aturar-se a la premsa o als súbdits. Com en el cèlebre reportatge que li va dedicar El país per blanquejar la seva imatge, sembla que el rei emèrit es refugia en l'única amant que no l'ha abandonat: la mar. Però qui està de pega, ensopega, i el rei en sap bastant d'ensopegar. La regata ha estat cancel·lada. El Faro de Vigo informa que el rei s'ha esperat durant una hora dins del cotxe mentre es decidia si la regata se celebrava o no. Fuig de la premsa i de la gent. Abans tancat dins un Audi blindat que donant la cara.

rei joan carles  youtube

Youtube (imatges d'arxiu)

El rei emèrit no té agenda oficial des del 7 de juny, ni té previst cap acte oficial aquest any en què fa 80 anys. El 2 de novembre els compleix la seva encara esposa, Sofia de Grècia. Abans haurà de donar la cara a Marivent, on està previst que passi part de l'estiu. Si Felip VI porta anys intentant evitar la fotografia amb la seva germana Cristina i el seu cunyat Urdangarin, apostin que no hi haurà foto oficial d'estiu de Felip i Joan Carles. Comença l'enèsima operació "Aillar a Felip" perquè sembli que res no va amb ell.

felip joan carles barba gtres

GTRES

Així rebien fa anys els dos Borbons les autoritats de l'illa el mes d'agost. La barba blanca del rei emèrit podria ser el vaticini de la que es deixen créixer els mariners. O els presos.