Des que Iñaki Urdangarin va ingressar a presó que tothom busca les primeres reaccions dels membres de la família. La imatge de la infanta Cristina amb el cap cot, sense maquillar i amagant-se sota unes grans ulleres de sol van fer les delícies dels seus detractors. La filla petita dels reis emèrits ho estaria passant increïblement malament, segons ha assegurat el seu advocat: “Ens fa vergonya, fins i tot, parlar del tema”.

Després de moltes especulacions es va confirmar que seguirien vivint a Ginebra, esperant que els nens acabin el curs. Mentrestant, i per tal que la Infanta no s’enfonsi encara més, la seva germana Elena ha viatjat fins allà per donar-li el seu suport i intentar animar-la.

infanta elena cristina incognit  GTRES

GTRES

Tots estarien molt preocupats per ella, encara que hagi començat a rebre assistència psicològica. De fet, el seu marit va aprofitar ràpidament el dret a fer trucades des de presó per parlar amb ella, deixant-la més tranquil·la.

Ara bé, no només va parlar amb la seva dona. L’altra dona a la vida d’Iñaki, la seva mare, no ho està passant tampoc gens bé. És per això que hauria decidit trucar-la per oblidar durant uns instants la seva solitud.

La belga Claire Liebaert viu als afores de Vitòria en una elegant zona residencial, on està reclosa evitant pensar en la situació que travessa la seva família. Vanity Fair ha enviat allà un reporter perquè parlés amb els veïns, relatant com la veuen. I com és lògic, sembla que no està gaire bé: “La mare ha patit com un gos. Ha passat de ser la consogra del Rei a la mare d’un delinqüent”, diu un.

“Acostuma a fer passejos per la seva zona. L’acompanya la veïna, una dona una mica més jove amb qui manté una amistat. Claire està bé de salut, però molt desmillorada. Té un cos genial i és elegantíssima, però ha aprimat molt. Se la veu machacada”, afirma un altre veí. Els sis germans d’Iñaki seguirien amb la vida normal, per això, estant al capdavant dels seus negocis. El pare, mort el 2012, era una celebritat a la ciutat; coincidint tots amb què és millor que no hagi vist el declivi del seu fill.

La família sempre passa els estius a Bidart, en el País Basc francès. Què faran aquest juliol i agost? S’hi passaran igualment Cristina amb els nens aprofitant que allà estan més protegits de paparazzi?