Iñaki Urdangarin ha sortit de la cova. L'exduc de Palma ha deixat d'estar sol com un mussol durant unes hores i ha tornat a somriure en rebre la primera visita a presó. Aquesta mateixa setmana es deia que la família reial estaria intentant convèncer la infanta Cristina perquè no vagi a veure el seu marit, tot per evitar una enverinada fotografia d'ella entrant en un centre penitenciari: no tenint ganes de donar carnassa a l'opinió pública.

Han assegurat que Cristina no estaria disposada a escoltar ningú, comunicant que anirà a veure'l sí o sí. No se sap si faran servir el vis-a-vis mensual a què tenen dret, però és una possibilitat molt factible. Mentre ho decideixen, la Infanta segueix a Ginebra amb els nens, rebent el suport de la seva germana Elena i celebrant una gran festa per la graduació de Pablo. La reina Sofia no s'ha deixat veure per allà, sobtant aquest distanciament precisament ara tenint en compte que la filla està vivint un dels pitjors moments de la seva vida...

reina Sofia i infanta Cristina  GTRES

GTRES

Però tornem a la primera visita d'Urdangarin. El basc es troba ocupant un mòdul de 450 m² ell solet, tenint una habitació, una saleta amb televisió, lavabo, mini cuina, dos patis i un gimnàs. Una còmoda estada en una presó molt innovadora que ha estat la primera en incorporar colors a les parets, pintant-les de bordeus i gris per donar una sensació per alegre. Tot, amb unes finestres enormes perquè entri més llum.

L'espai és brutalment gran tenint en compte que només l'ocupa ell, però això no treu que visqui en la més absoluta solitud: centrant-se en la fe i resant sense parar. Ja han passat nou dies des que va ingressar a presó, un període en el qual ja ha trucat dues vegades a l'exterior: una a la dona i una altra a la seva mare, Claire Liebaert.

mare urdangarin i cristina2 GTRES

GTRES

Quina de les dues ha estat la primera en anar a veure'l? Doncs sí, la mare. El confidencial digital assegura que han pogut confirmar que Iñaki ha rebut la primera visita aquest dimecres 27 de juny. Una estoneta amb la seva mare que hauria servit per deixar-la més tranquil·la, traslladant-se des de Vitoria en cotxe per veure'l en persona. Aquesta setmana els mitjans l'han enxampat pel carrer molt decaiguda, visiblement més prima i molt desanimada segons expliquen els veïns. Una situació duríssima que hauria 'oblidat' durant uns minuts en poder parlar amb el seu fill cara a cara de nou.

Urdangarin té dret a rebre una visita setmanal de 40 minuts durant els cap de setmana a través d'un locutori i amb un vidre separant. Ara bé, podria donar-se el cas que la visita fos entre setmana si el familiar al·lega que només pot anar-hi llavors. Però també hi ha la possibilitat que hagin fet servir un vis a vis, autoritzat una vegada per mes i realitzat en una habitació reservada amb una duració d'entre una hora i tres hores. 

Sembla que la visita s'hauria portat a terme en absoluta cautela perquè els mitjans no ho sabessin, però és probable que es vegin imatges de la seva arribada tenint en compte que hi ha periodistes de vigilància als voltants. Acabaran sortint a la llum?