Iñaki Urdangarin porta dos dies a la presó de Brieva, Àvila, complint una condemna de més de cinc anys de presó. Un habitual en estar entre barrots, l'ex banquer Mario Conde, ja li va fer deu recomanacions perquè els murs de la presó no se li caiguin damunt. Entre el decàleg, el més curiós va ser que es dutxés amb aigua freda i que renunciés a tenir vis a vis amb la infanta Cristina "en un llit per on hi passa tothom i amb els vigilants amb el rellotge a l'altra banda de la porta".

urdangarin

GTRES

Ignorem si l'ex duc de Palma hi farà cas. Però el que ell pensa fer per no venir-se avall no té res a veure amb qüestions carnals. Segons explica Pilar Eyre a les pàgines de Lecturas, Urdangarin s'agafarà com a un clau ardent a la seva fe. En la religió és on trobarà el seu refugi i prova d'això és el primer que va preguntar el cunyat del rei Felip quan va ingressar al centre penitenciari: "¿Cuándo hay servicios religiosos?". I és que una de les raons que van fer decidir-lo per ingressar en aquesta presó i no en una altra va ser l'oferta de serveis religiosos que hi ha a Brieva. Allà, l'assessor espiritual és José María Fernández Martos, un sacerdot que porta trenta anys anant de presó en presó per disculpar delictes, faltes i penediments.

sacerdot

Diócesis Málaga

A Urdangarin li van comunicar que cada diumenge hi haurà el pare José María per donar missa, però si ho necessités abans que acabi la setmana, en qualsevol moment pot ser avisat per consolar-lo. Tant ell com la infanta Cristina tenen un cercle íntim que pertany a l'Opus Dei i que els han servit de consol. De fet, una d'aquestes persones properes a l'Obra li ha reconegut a Eyre que el matrimoni "reza cada día el rosario, esta fe les ha mantenido unidos y les ha preparado para afrontar el largo calvario que ofrecen a Dios por el bien de sus hijos".

Infanta Cristina i Urdangarin  GTRES

GTRES 

Habituals de l'església de Sant Ot, al passeig Manuel Girona de Barcelona, els ex ducs sempre han resat amb profund convenciment religiós i han combregat amb unció. Fins i tot, els escortes de la parella també entraven a l'església a seguir l'ofici. A la seva cel·la a Brieva, Urdangarin hi té col·locades les fotografies dels seus fills, de la infanta Cristina, dels seus germans -els seus, no Felip ni Elena-. Però també hi té penjada una imatge religiosa, la de la verge Blanca, patrona de Vitòria, que li va donar la seva mare quan era petit. Amb les fotografies, un rosari.