WhatsApp ha canviat els seus Termes de Servei i la Política de Privacitat, i a partir d'ara l'usuari podrà rebre missatges de comerços mentre Facebook també podrà enviar-li les notificacions, perquè tindrà accés a dades com el número de telèfon o l'última hora de connexió. Tanmateix, és possible desvincular els dos serveis. I de fet, el compte de Policia Nacional en el mateix Facebook difon la informació de com fer-ho.

El problema d'aquesta actualització és que, com la companyia –propietat de Facebook– indica en el missatge que ha començat a distribuir entre els usuaris de l'aplicació, per continuar utilitzant el servei has d'acceptar els canvis. Si no, "hauràs de discontinuar el teu ús de WhatsApp".

No obstant això, si et trobes entre els usuaris que no han quedat conformes amb els últims canvis introduïts, sempre pots fer que WhatsApp no comparteixi la informació del compte amb Facebook. Només cal anar a l'apartat d'Ajustos. Una opció que, segons avisa la companyia, és permanent, és a dir, no podràs canviar-la en el futur.

Desvincular WhatsApp de Facebook és molt senzill

Desvincular WhatsApp de Facebook és molt senzill. A Ajustaments, cal anar a l'apartat de Compte, on apareix, a la part inferior, el nou missatge i un quadrat verd amb un tic. Punxa de nou en el quadrat per desvincular-lo. T'apareixerà l'advertiment sobre que aquesta opció és permanent. Accepta "No compartir", si és el que vols fer, i solucionat.

Es pot entendre que amb aquesta acció no s'impedeix del tot que la xarxa social que va crear Mark Zuckerberg el febrer del 2004 recopili informació del nostre compte de WhatsApp, però evita que Facebook utilitzi totes aquestes dades amb finalitats publicitàries. Un petit detall que també cal tenir en compte.