L’estat de Califòrnia ha donat permís a Apple perquè pugui provar a les seves carreteres vehicles automàtics. Amb aquesta notícia es confirmen els rumors sobre que la companyia vol entrar al mercat automobilístic.

Es tracta de l’anomenat Project Titan, amb el qual la companyia de telèfons ha fabricat un cotxe autònom desenvolupat per Tesla. El que encara no està confirmat és si crearà els seus propis vehicles o invertirà en desenvolupar un software per cotxes autònoms d’altres companyies.

Segons el registre de vehicles de Califòrnia, Apple ha registrat tres Lexus RX per dur a terme les proves del seu producte en carreteres amb tràfic real. La idea és traslladar l’electrònica típica de la marca al transport privat.

Els cotxes autònoms funcionen a través d’un sistema de sensors amb l’objectiu de minimitzar la intervenció del conductor. Són capaços de percebre el medi que els envolta i moure’s en conseqüència. El conductor escull el destí desitjat però no ha de dur a terme operacions mecàniques.