Twitter ha anunciat avui que ha començat a permetre que alguns usuaris que accedeixen a la xarxa social mitjançant dispositius d'Apple amb sistema operatiu iOS afegeixin als seus tweets missatges de veu de 140 segons de durada.

En una entrada en el blog oficial de la companyia, la dissenyadora de producte Maya Patterson i l'enginyer de programari Rémy Bourgoin van revelar la novetat, que de moment només està disponible "per a un grup limitat de persones", totes elles usuaris de telèfons iPhone o tauletes iPad.

"De vegades, amb 280 caràcters no n'hi ha prou i es perden alguns matisos de la conversa. Així que a partir d'avui, comencem a provar una nova funcionalitat que afegirà un toc més humà a la manera en com utilitzem Twitter: la teva pròpia veu", van escriure els empleats de la xarxa social de l'ocell blau.

Per afegir a un tweet un missatge de veu, l'internauta haurà de prémer la nova icona en què apareixen representades longituds d'ona abans de publicar-ho, el que obrirà una pantalla amb un botó d'enregistrament que permetrà registrar un àudio de fins a 140 segons.

En cas que se superin aquests 140 segons, Twitter automàticament iniciarà un nou enregistrament que es publicarà en un nou tweet com un dels tradicionals fils de la plataforma. La resta d'usuaris veuran llavors el tweet publicat amb una imatge en la qual s'indica que va acompanyat d'un missatge d'àudio, sobre la qual hauran de fer click si volen escoltar-ho.

L'empresa amb seu a San Francisco (Califòrnia, EUA) va explicar que l'objectiu és que aquesta funció estigui disponible per a tots els internautes que utilitzin un sistema operatiu iOS en les properes setmanes, però no va donar detalls sobre si en el futur s'ampliarà també als usuaris de Android.

Twitter va informar l'abril que durant el primer trimestre de 2020 va registrar unes pèrdues de 8 milions de dòlars que es contraposen amb els 191 milions de beneficis que va obtenir en el mateix període de 2019, un canvi que la companyia va atribuir a un alentiment dels ingressos major de l'esperat com a conseqüència de la pandèmia del COVID-19.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat