Ha arribat un altre estiu en ell que per a molts el poder veure els perseids que il·luminen el cel és una activitat que no poden deixar passar. Aquest esdeveniment assolirà el seu punt més alt d'observació entre les nits del 12 i 13 d'agost, però aquest any estarà acompanyada de la Superlluna coneguda com a lluna d'esturió.
Podrà veure's la pluja d'estels fugaços?
Ha estat la mateixa NASA qui ha indicat que les millors hores per gaudir d'aquesta pluja d'estels fugaços és abans de l'alba en l'hemisferi nord. Encara que al capvespre també pot veure's a partir de les 10 de la nit.
A més, aquesta missió espacial ha indicat que en el punt més alt es podrien observar fins a uns 100 meteors per hora.
Per a aquells que vulguin trobar fàcilment els Perseids d'aquest any han de mirar cap a la constel·lació de Perseu.

Encara que aquest any coincideix amb una superlluna, per poder observar aquest meravellós fenomen només es requereix una estoreta i mirar al cel nocturn.
Però el més recomanable és que triïs un lloc on hi hagi poca contaminació lluminosa, però a més és necessari comptar amb molta paciència.
Els Perseids es deuen que cada any durant l'estiu la Terra travessa un núvol immens de pols que procedeix del cometa 109/Swift – Tuttle en apropar-se al Sol.
Aquest cometa compta amb un nucli de 26 quilòmetres de diàmetre, la qual cosa ho fa molt més gran que el que va provocar l'extinció dels dinosaures.

El cometa tarda uns 133 anys a orbitar una vegada el sol, pel que aquesta travessia provoca que milers de meteors colpegin l'atmosfera de la Terra amb una velocitat de més de 210.000 quilòmetres per hora.
Aquests fragments del cometa són coneguts com els perseids, les quals tenen la mida d'un gra de sorra i els quals poden arribar a assolir unes temperatures de fins a 5.000 graus centígrads a causa del xoc contra el firmament del nostre planeta.