Que l'edatisme és una xacra (i un error) sembla fora de tot dubte però, ara bé, encara que sigui cert que l'edat comporta qualitats que poden fer més interessant a un candidat per a un lloc concret en determinades circumstàncies i que, per això, convé vèncer aquest biaix cognitiu que té, a més, característiques de xacra i que es diu edatisme, no està de més tenir en compte que els candidats també s'han de vacunar davant d'ell. Com? Ens ho explica l'orientador laboral Pablo Cobisa en el seu Linkedin: mitjançant l'aprenentatge continu.

L'aprenentatge continu factor critico de supervivència
 

Què és l'aprenentatge continu?

En entorns de canvi tecnològic com els actuals, l'aprenentatge continu és més important encara si cap. Per si mateix, consisteix a desenvolupar habilitats i coneixements en resposta als canvis o, fins i tot, avançant-se'ls. Quan s'aplica com a filosofia de treball en una organització, ajuda aquesta a aprofitar tot el potencial dels seus empleats i quan qui l'adopta com a principi individual és un particular, el vacuna contra els efectes adversos –que sempre n'hi ha- que els canvis disruptius poden tenir sobre determinades ocupacions.

Com utilitzar-lo en benefici propi?

Pablo Cobisa recull aquesta setmana en el seu perfil de Linkedin un apunt amb una sèrie de senzills consells. Així, i per exemple, convé que cada persona identifiqui àrees en les quals desitja créixer i es fixa metes clares i assequibles i, alhora, és necessari localitzar oportunitats de formació entre les quals es compten cursos, tallers i conferències. Llegir i mantenir-se informat és també imprescindible i, si resulta possible, tampoc no és mala idea aconseguir el suport d'un mentor amb experiència en un àmbit concret en el qual es desitgi créixer.