Treballen en la Universitat de Cambridge, són investigadors de primera línia i acaben de desenvolupar un dispositiu flotant capaç de, Déu n'hi do, convertir aigua de mar –o aigua contaminada- en aigua purificada que es pot beure i produir alhora hidrogen susceptible de ser utilitzat com a combustible. El dispositiu està especialment pensat per a entorns sense connexió elèctrica, perquè no necessita d'aportacions energètiques externs.

img 1422 dp
 

Inspirat en la fotosíntesi

Per desenvolupar-lo, l'equip d'investigadors de Cambridge s'ha inspirat en la fotosíntesi, el procés que permet que les plantes converteixin la llum del sol en aliment i produeixin oxigen alhora. Per si mateix, han dissenyat el que denominen fulles artificials capaces de produir hidrogen i potabilitzar aigua.

Assajos

L'equip, liderat pel científic tailandès Chanon Pornrungroj del Departament de Química de Cambridge, ha realitzat proves amb aigua de mar i, també, amb aigua del riu Cam, que creua la ciutat de Cambridge. Els resultats de l'experiència s'han publicat a la revista Nature. Ara, el desafiament és convertir el que ha funcionat en entorns acadèmics i d'investigació en un producte capaç de fabricar-se de manera seriada i que pugui utilitzar-se com a peça clau de la revolució energètica en curs. Sigui com fos, estem davant d'un avenç més que notable.