La primera casa de Gaudí, construïda com a casa d’estiueig a la Vila de Gràcia, llança la seva campanya d’estiu amb el títol “Sol, solet, vinam a veurer” tal  com l’arquitecte va escriure a la tribuna de la casa. L’expressió, escrita el 1885 per Gaudí, és una picada d’ullet a una popular cançó infantil catalana “Sol, solet, vine’m a veure” que fa referència al sol que il·lumina als matins el vessant sud de la casa, on s’ubica aquesta frase, a diferència dels altres dos vessants de la tribuna, amb al·lusions a l’ombra de l’estiu o a la calor de la llar familiar. 

L’objectiu de la campanya és seguir mostrant la gran capacitat creativa de Gaudí a l’hora de dissenyar la seva casa-manifest, tenint present en aquesta ocasió, la llum del sol per tal de decorar la tribuna situada al jardí.

Un altre dels eixos de la campanya és el retorn als orígens, en aquest cas a nivell lingüístic, ja que el 1913, és a dir, 28 anys després de la construcció de la Casa Vicens, es van definir les normes ortogràfiques del català, tal com avui les coneixem. Entre aquestes normes es va establir la manera correcta d’escriure el pronom feble de la primera persona del singular de l’imperatiu del verb venir. Es va determinar que aquest seria “vine’m” en comptes del “vinam” que va escriure Gaudí a 1885.

Amb l’arribada de l’estiu la Casa Vicens ofereix un horari estable, obrint tots els dies de la setmana i oferint diferents opcions de visita, des de visites lliures amb audioguia, a visites guiades en català, castellà o anglès o visites que inclouen una peça de rebosteria en format take away de l’Escola d’Hosteleria de Hofmann.

casa vicens sol solet

Un estiu de concerts i art contemporani

La Casa Vicens manté durant tot l’estiu l’exposició temporal “Incert Equilibri” de l’artista Txemi Basualto que estrena una nova instal·lació escultòrica de quatre peces realitzades amb fusta i paper, amb el suport de la Itziar Luna. Aquestes instal·lacions actuen com a barreres orgàniques i guien al visitant en la seva visita per Casa Vicens. La instal·lació Paseo, situada en el dormitori principal de la casa, es podrà visitar fins al 31 d’octubre, així com l’exposició situada a la sala d’exposicions temporals. L’exposició “Incert Equilibri” compta amb el suport de Sequra.

En el marc d’aquesta exposició la primera casa Gaudí ofereix dos concerts de l’artista sonor Perdi Rominguer, col·laborador habitual de les creacions de l’artista Txemy i del conegut dj alemany Martin Gretchsmann. Una obra plena d’elements naïfs, instruments infantils i ambients cristal·lins, carregats d’electrònica contemporània. Aquesta fusió, es podrà contemplar de forma exclusiva a Casa Vicens el 10 de juliol i el 18 de setembre, les entrades ja estan disponibles a la seva pàgina web.

Sobre Casa Vicens

Casa Vicens es la primera casa realitzada per Antoni Gaudí entre 1883 i 1885. Declarada Patrimoni de la Humanitat UNESCO l’any 2005, és la casa manifest on un jove Gaudí, que encara no arribava als trenta anys, va assentar les bases del que seria la seva arquitectura posterior. Situada al barri de Gràcia de Barcelona, va obrir les portes al públic al novembre del 2017 després de tres anys de restauració i rehabilitació que van permetre a la casa tornar als orígens. La destacada rehabilitació duta a terme per Martínez Lapeña – Torres Arquitectos y DAW Office ha estat premiada i finalista en diversos premis d’arquitectura de tot el món (Finalista Premi FAD d’Arquitectura 2018, Premi de Rehabilitació en els Premis Lledó Arquitectura 2018, obra premiada en la XIV Bienal Espanyola d’Arquitectura i Urbanismes 2016-2017, Obra candidata al Premi EU MIES Award 2019 i Obra finalista als Premis XI BIAU 2019. La Casa Vicens, compta amb el segell Safe Tourisme atorgat per l’institut per la Qualitat Turísitca Espanyola i el distintiu Safe Travels recolzat pel Consell Mundial de Viatges i Turisme, ambdós segells reconeixen l’aplicació total i correcta de les mesures d’higiene i sanitat establertes per fer front a la Covid-19.

Valors Casa Vicens

Els cinc valors que mouen la Casa Vicens Gaudí son la creativitat, la descoberta, l’audàcia, l’excel·lència, la proximitat, valors que marquen les diferents programacions que s’ofereixen.