L'Ajuntament de Cadis s'ha posat en contacte amb els Mossos d'Esquadra per tal de desnonar els okupes que fa dos mesos que estan instal·lats a la seu gaditana a Barcelona. El consistori liderat per l'alcalde José María González, Kichi, parella de la líder de Podemos a Andalusia, Teresa Rodríguez, amenaça d'aquesta manera de desallotjar la trentena de sensesostre que viuen des de fa mesos a la Casa de Cádiz, al número 277 del carrer de Sardenya. Un dels promotors d'aquesta ocupació va ser Lagarder Danciu, l'activista que va denunciar l'imminent desnonament d'un històric dibuixant de l'editorial Bruguera.

La Casa de Cádiz feia més d'una dècada que estava tancada quan un grup de sensesostre van decidir establir-hi el primer alberg autogestionat per indigents de la ciutat. Actualment, una trentena de persones sense recursos viuen a l'antiga seu de la ciutat andalusa a la capital catalana i ja hi ha una llarga llista d'espera per poder aconseguir un lloc a l'edifici de dues plantes. A més d'oferir allotjament, els sensesostre també tenen accès a un plat calent, que cuinen els mateixos residents amb els productes que reben de donacions ciutadanes.

L'edifici es divideix en dues plantes. Només travessar la porta flanquejada per una estelada i una bandera nacionalista andalusa hi ha una recepció on alguns voluntaris gestionen l'entrada i sortida de residents i venen els productes solidaris que utilitzen per tal de poder finançar-se. El mostrador dona pas a una sala comú molt àmplia que serveix al mateix temps de menjador i de zona d'esbarjo i lectura. Escales amunt s'arriba al dormitori principal, una habitació llarguíssima on s'estenen tota una sèrie de catifes, màrfegues i llits que ocupen cada centímetre de terra. L’estància comunica amb una altra sala destinada, en principi, a les dones. 

Per tal de condicionar l'espai, els indigents han començat les obres per tal de poder habilitar uns lavabos en condicions separats per sexes, que estaran situats entre les dues habitacions. A la segona planta també hi ha la cuina, on un dels sensesostre prepara l'arròs que dinaran la trentena d'indigents.

Malgrat el caràcter social de la iniciativa, de la qual Danciu és la cara visible, els okupes no van ser benvinguts. El projecte va rebre tota una allau de crítiques dels residents dels immobles contigus. Un dels pocs veïns que van donar suport als sensesostre va ser Enrique Pons, l'històric dibuixant de l'editorial Bruguera. La petita mostra de suport del veí i tarotista de 85  anys va calar entre els indigents, que -en assabentar-se de la delicada situació del dibuixant- van decidir implicar-se per tal d'evitar un més que possible desnonament. 

Els sensesostre li han obert les portes de l'alberg, oferint-li el menjar que es cuina diàriament per tots els inquilins de la seu de la ciutat andalusa i, a més, li han instal·lat una nova estufa que van rebre com a donatiu per suplir la calefacció que tenia espatllada des de fa mesos.