Els bisbes espanyols s'han reunit per valorar l'informe sobre abusos sexuals en l'àmbit de l'Església i han afirmat que han resolt que "l'extrapolació" de les dades de l'enquesta "no correspon a la veritat ni representa el conjunt de sacerdots i religiosos". L'Assemblea Extraordinària de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) ha considerat que la "xacra" dels abusos sexuals es dona "majoritàriament" fora de l'Església. Tanmateix, sí que han destacat aspectes positius de l'informe, per exemple, han celebrat que aquest situï "al centre" les víctimes i s'ha unit a la petició del Defensor del Poble que "urgeix" l'Estat "assumir la seva responsabilitat en la tasca conjunta de posar fi a aquesta xacra que afecta tota la societat". 

Concretament, ha apuntat a l'Estat i han afirmat: "Deixar de tenir en compte la magnitud del problema i la dimensió majoritàriament extraeclesial suposa no afrontar-ne les causes i perpetuar-lo en el temps". La Conferència Episcopal també ha indicat que "posar el focus exclusivament en la reparació de les víctimes de l'Església discriminaria la majoria de les víctimes, a les quals convertiria en víctimes de segona". En la reunió han participat un total de 88 bisbes, 31 bisbes de manera presencial i 57 per videoconferència.

La mateixa línia que Joan Josep Omella 

Abans de la reunió de la CCE, el president d'aquesta, Joan Josep Omella, ja es va posicionar sobre l'informe. En un tuit, va afirmar que "les xifres extrapolades per alguns mitjans són mentida i tenen intenció d'enganyar". Posicionament, que s'ha compartit a l'Assemblea Extraordinària. A més, Omella va reiterar que l'Església "no es cansarà mai de demanar perdó a les víctimes i de treballar per la seva sanació

Els resultats de l'informe del Defensor del Poble

L'enquesta afirma que l'1,6% de la població espanyola ha patit abusos en l'àmbit religiós. Molts mitjans han extrapolat el percentatge, cosa que l’informe no fa, i han xifrat les víctimes en més de 440.000.  Les dades parteixen d'una enquesta que l'òrgan dirigit per Ángel Gabilondo va encarregar a l'empresa demoscòpica GAD3, que s'ha elaborat a una mostra de 8.013 persones. L'informe lamenta que la resposta de l'Església "ha estat caracteritzada durant molt de temps per la negació o minimització del problema"