Discoteques obertes per alleujar les platges i les places. El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, s'ha mostrat partidari de la reobertura de l'oci nocturn després d'aquest segon cap de setmana sense toc de queda. Malgrat fer una crida a la responsabilitat, el socialista ha assegurat que aquesta mesura trauria "pressió a l'espai públic".

"El que esperem és que l'oci nocturn, amb totes les mesures sanitàries que siguin preceptives, obri com més aviat millor perquè això, òbviament, traurà pressió a l'espai públic en la mesura que no hi ha alternatives", ha dit durant la presentació de la nova campanya de turisme impulsada pel consistori. Amb tot, ha recordat que "la pandèmia no ha acabat" i ha fet una crida a la població, posant l'èmfasis en els joves, per tal que es respectin les mesures sanitàries. 

No a tancar els espais 

Davant la possibilitat de tancar els espais on s'acostumen a concentrar persones per fer botellons i festes al carrer, el primer tinent d'alcalde ha descartat l'opció, ja que "no seria normal ni atendria al dret dels ciutadans de gaudir de l'espai públic". "No podem posar un guàrdia urbà darrere cada ciutadà ni podem tancar espais que són de tots perquè hi ha riscos de concentració", ha afirmat Collboni davant la premsa. En aquest sentit, ha assenyalat que el consistori ha augmentat la presència policial en un 30% i que s'han desallotjat els espais quan s'han detectat concentracions excessives. "Tothom ho ha entès i no hi ha hagut cap incident greu", ha destacat. 

Segons recull l'ACN, aquest darrer cap de setmana s'ha tancat amb 16.000 desallotjats a Barcelona per botellons i aglomeracions en platges i llocs habituals com el passeig del Born, Lluís Companys o Gràcia. "Portem molts mesos tancats, però faig una crida a la responsabilitat, especialment als col·lectius més joves, perquè això no s'ha acabat", ha reiterat Collboni.

L'oci nocturn reclama obrir per evitar el "descontrol"

Aquestes escenes de "caos i descontrol" ha indignat el sector de l'oci nocturn després de catorze mesos tancats des de l'esclat la crisi sanitària desencadenada per la pandèmia de la Covid. La Fecasarm, en un comunicat, denuncia que només a Barcelona, en dues nits, s'han desallotjat més de 16.000 persones que bevien al carrer, xifra a la qual caldria afegir-hi totes les festes il·legals que s'han celebrat portes endins, "superant en molts casos l'aforament de l'habitatge fins a un 500%". A més, ha alertat que si aquesta activitat segueix tancada, les festes tant al carrer com a porta tancada són un problema que "es podria cronificar".

Dimecres passat, Govern va presentar el seu pla de reobertura del sector, que de moment no té data d'aplicació. Tots els locals hauran de controlar els accessos, gestionar les zones de ball i restauració, aplicar les mesures d'higiene i garantir el funcionament dels sistemes de ventilació i climatització. En el cas dels grans locals, la venda d'entrades haurà de ser anticipada, la pista estarà perimetrada i no s'hi podrà consumir.

 

 

 

 

 

Imatge d'un botellon aquest cap de setmana / ACN