Una de les subhastes més peculiars de la història s'ha tancat amb un preu de 6,65 milions d'euros. Quin és l'article que val tant? Ni més ni menys que l'esquelet del triceratop més gran que s'ha trobat mai. La casa de subhastes Drouot de París ha estat l'encarregada d’organitzar la venda d'aquest espècimen que va viure fa uns 66 milions d'anys al que ara és el nord dels Estats Units. 

El comprador és "un col·leccionista nord-americà" que no vol que es faci públic el seu nom, segons fonts d'Efe. Les mateixes fonts han posat l'accent en el fet que el triceratop tornarà al país d'on va sortir, però per ara no s'espera que torni a l'abast de tothom, sinó cop a part d'una col·lecció privada. 

La subhasta s'ha emmarcat en una nova edició del que Drouot anomena Naturalina, un tipus de vendes que organitzen des de fa cinc anys especialitzades en curiositats de la natura. La casa de subhastes considera que aquesta modalitat de vendes ofereixen espectacularitat i estètica al mateix temps. I en el cas del triceratop no es pot negar que és espectacular, tenint en compte les seves dimensions (vuit metres de llarg per tres d'alt) i la bona conservació. 

Des de Drouot van fixar el preu de la peça entre els 1,2 i els 1,5 milions d'euros, però l'entitat esperava superar de molt la forquilla de preus que ells mateixos van fixar. Finalment ha estat just com auguraven. 

En Big John

L'espècimen de triceratop que s'ha venut per més de 6 milions d'euros va ser descobert l'any 2014 per Walter Stein, un investigador especialitzat, en un jaciment d'una zona coneguda com Hell Creek, en l'Estat de Dakota de Sud. L'animal va ser batejat com Big John, per les seves grans dimensions. En l'excavació es va poder recuperar el 60% de l'esquelet. 

Els investigadors que han treballat amb el cos d'en Big John han identificat dues ferides al seu esquelet, una a la cua i una altra al cap. La darrera va provocar una bretxa al cap de 30 centímetres. Els experts consideren que probablement es va fer aquestes ferides lluitant contra altres dinosaures per defensar el seu territori o per la seva reproducció sexual. 

Respecte a la possible causa de la mort d'en Big John els experts no han trobat en els seus ossos res que indiques la seva mort. Per la seva grandària dedueixen que devia ser un espècimen madur quan va morir i apunten que probablement la seva defunció va ser per causes naturals. 

 

Imatge principal: Subhasta a la casa Drouot (París) de l'esquelet del triceratop més gran trobat fins al moment / Drouot