Un infermer que treballa en els serveis d'emergència de la ciutat californiana de San Diego ha donat positiu de la Covid pocs dies després d'haver estat vacunat contra aquesta malaltia. El fet no qüestiona la validesa de la vacuna, segons mitjans americans, perquè aquesta no té efectivitat immediata.

El treballador sanitari es diu Matthew W ., i és un infermer de 45 anys, que va rebre la primera dosi de la vacuna de Pfizer-BioNTech el passat 18 de desembre.

Segons ha indicat a l'emissora KGTV, l'únic efecte secundari que va patir després que li administressin la vacuna va ser dolor al braç. No obstant això, sis dies després, després de fer un torn a la unitat d'emergències del seu centre sanitari amb pacients de Covid, va sentir calfreds, dolor muscular i fatiga. I una prova a l'hospital va confirmar que era positiu de coronavirus.

Segons experts consultats per la cadena, el que ha passat no és "una cosa inesperada", ja que els pacients vacunats no desenvolupen una protecció decisiva contra el coronavirus immediatament després de rebre el medicament.

Els assajos clínics amb la vacuna han demostrat que aquesta immunització, que arriba al 95% dels vacunats, es pot aconseguir dies després d'haver rebut una segona dosi del preparat que, en el cas del de Pzifer, triga 21 dies a ser inoculat de nou.

A més, atès que el període d'incubació del coronavirus pot ser de fins a 14 dies, també és possible que l'infermer s'hagués infectat abans de rebre la vacuna el 18 de desembre.

Segons els experts, aquests casos recorden que les vacunes no són la solució total i que s'han de complir les pràctiques de distanciament social, rentar-se les mans amb freqüència i usar les mascaretes.