L'Hospital Clínic de Barcelona torna a ser el millor centre sanitari de l'Estat espanyol i repeteix aquesta distinció, segons la revista Newsweek. Malgrat tot, baixa posicions respecte al 2020: l'any passat se situava en la posició número 21 i enguany a la 38. El segon hospital català que entra a la llista és el Vall d'Hebron, en el número 99.

Dins del rànquing dels 100 millors, també en trobem de l'Estat espanyol: l'Universitario La Paz a Madrid (51); la Clínica Universidad de Navarra a Pamplona (64); el General Univeritario Gregorio Marañón a Madrid (67); l'Universitario 12 de Octubre a Madrid (96); el Clínico San Carlos i el Ramón y Cajal a Madrid (empatats en el número 100).

La classificació general l'encapçala, novament, la Clínica Mayo de Nova York. En segona posició, el Cleveland Clinic i tercer el Massachusetts General Hospital, tots tres als Estats Units. Per països, aquest és el capdavanter però es completa amb altres d'europeus, americans i asiàtics: França, el Japó, Suïssa, el Regne Unit, Alemanya, Singapur, Finlàndia, Corea del Sud i fins i tot del continent australià. En total, es representen 25 països i s'escull entre 2.000 centres sanitaris.

El rànquing català

La revista també elabora llistes per països. Més enllà dels que han entrat al rànquing mundial, dins de l'Estat espanyol trobem altres centres catalans en ordre descendent: l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, la Teknon, l'Universitari de Bellvitge, el Quirón Dexeus, l'Universitari Sagrat Cor, l'Hospital de Barcelona, el del Mar, el Sant Rafael, el Germans Trias i Pujol, el Sant Joan de Déu de Manresa, el Moisès Broggi, la Clínica Sagrada Família i l'Hospital de Sabadell. Així doncs, la revista té en compte els centres públics i privats.

Aquesta classificació s'ha fet a través d'una investigació global de dades de Statista, la plataforma empresarial més reconeguda arreu del món, i la Junta d'Experts Globals, un organisme independent que examina la qualitat i el projecte de Statista. Per ser estrictes amb les dades, registra contínuament noves fonts de dades i millores en els algorismes de puntuació. També es té en compte l'opinió d'experts com David Bates, professor de tecnologia a la Universitat de Harvard.