La candidata del PSC, Meritxell Batet, ha anunciat aquest matí que el partit iniciarà accions legals per aclarir si hi ha delicte en les revelacions que De Alfonso, cap de l’Oficina Antifrau, va fer ahir sobre investigacions que afecten directament el PSC.

De Alfonso va fer públic en una entrevista a TV3 que s’està investigant un presumpte finançament il·legal dels socialistes. Tot seguit, va insinuar que el partit podria estar darrere les filtracions de converses entre ell i el ministre de l'Interior on conspiraven per fabricar escàndols contra ERC i CDC.

Batet ha considerat que aquestes “acusacions directes” trenquen la confidencialitat d’una investigació en curs i, per tant, han demanat el cessament del director de l’OAC, que entenen que ha comès una “negligència notòria i greu”. El partit ha anunciat que proposarà la convocatòria d’una Comissió d’Afers Institucionals al Parlament per “donar veu al director” i que, posteriorment, sigui cessat per ⅗ parts de la cambra.

En resum, el PSC demana el seu cessament per tres motius: pel contingut de les converses amb el ministre, per trencar la confidencialitat d’una investigació en curs i per l’acusació que els socialistes estaven darrere de les filtracions.  

Dimissió de Rajoy

Els socialistes catalans han demanat la dimissió del president espanyol, Mariano Rajoy, en el cas que fos veritat que aquest en tenia coneixement. “Cal assumir totes les responsabilitats polítiques de forma immediata per protegir la democràcia”, ha exigit Batet.

L’ús partidista de les institucions públiques “no és una novetat en aquest govern”, ha criticat, recordant els casos que implicaven la UDEF, RTVE o l’Agència Tributària. El fet que no sigui una cosa nova “no li treu gravetat”, segons la candidata, que ha avisat Rajoy que “no pot seguir callat” i que cal que prengui una decisió sobre la continuïtat de Fernández Díaz al govern.

Incidència en la campanya

La candidata del PSC ha acceptat que aquestes filtracions tindran inevitablement una incidència en els resultats del 26-J, cosa que ha qualificat de “lamentable”. Tot i això, no ha volgut entrar a valorar quins partits podrien sortir-ne beneficiats.

Batet ha assegurat que, si el moment d’aquestes filtracions ha estat escollit amb intencionalitat política, demostra que els seus autors “estan disposats a fer mal a la democràcia i a utilitzar qualsevol mitjà per fer-ho”.