Després que el Tribunal Constitucional obrís un tràmit sobre la possible pèrdua d’objecte de la impugnació de la investidura de Carles Puigdemont, el Parlament ha presentat aquest dimecres les seves al·legacions. En l’escrit, la cambra demana al TC que es pronunciï sobre l’admissió a tràmit del recurs del Govern espanyol i que, mentre no es decideix, deixi sense efecte les mesures cautelars dictades. Les descriu com a "insòlites i estranyes".

Concretament, en l’escrit signat pel lletrat Joan Ridao, els serveis jurídics del Parlament demanen al Tribunal Constitucional que es pronunciï sobre l’admissió a tràmit de la impugnació del Govern espanyol, i que ho faci atenent les al·legacions que van presentar-se. En aquella ocasió, la cambra va al·legar que el recurs s’havia de desestimar, emparant-se en el dictamen del Consell d’Estat, i recordava que Puigdemont gaudeix d’immunitat parlamentària i del dret al sufragi passiu.

Després que els partits independentistes canviessin el candidat a la investidura, i proposessin Jordi Sànchez, l'alt tribunal va acordar no resoldre el recurs del Govern espanyol. Ara, però, el Parlament li demana que fixi posició al respecte.

Per altra banda, la cambra també li demana que deixi sense efecte les mesures cautelars acordades per l’alt tribunal, “a la vista de les al·legacions exposades i de les mateixes circumstàncies sobrevingudes que han portat a qüestionar-se la possible pèrdua d’objecte del present procediment”.

 

En les al·legacions, els serveis jurídics del Parlament titllen d’”abusiva” la impugnació de la candidatura i el debat d’investidura de Carles Puigdemont, en la mesura que el govern espanyol "pretenia beneficiar-se de la prerrogativa processal per veure suspeses les resolucions dels òrgans autonòmics". També la considera “arbitrària”, perquè es basa en una hipòtesi per a la impugnació.