El ple extraordinari de l'Ajuntament de Lleida ha rebutjat, amb els vots contraris de PSC, Cs i PP, una proposta de resolució de la Crida-CUP que demanava "la participació activa" de la Paeria amb la celebració del referèndum d'independència, previst pel pròxim 1 d'octubre, així com la cessió d'espais municipals per portar-lo a terme a la ciutat.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ja va avançar la seva oposició a cedir espais i avui el ple ho ha ratificat. L'alcalde argumentava que els ajuntaments no poden fer res que no estigui contemplat per la llei, i assegurava que els consistoris socialistes compliran amb la "legalitat".

En canvi, en aquest mateix ple, sí que s'ha aprovat la proposta de Ciutadans per tal que la Paeria convidi a la selecció espanyola de futbol a jugar un partit a la capital del Segrià, amb els vots favorables de l'equip de govern, PP i Cs.

També ha quedat aprovada, amb el suport de tots els grups a excepció del PP, la proposta de resolució d'ERC-Avancem que insta l'Ajuntament a restituir la dignitat dels funcionaris municipals víctimes del franquisme. La proposta que no ha prosperat ha estat la del PDeCAT-Unió en defensa de l'ús preferent del català a l'Ajuntament de Lleida.