Christine Assange, mare del fundador de Wikileaks Julian Assange, ha agraït el premi que la Comissió de la Dignitat ha atorgat al seu fill per haver contribuït en la lluita pels drets democràtics dels catalans. Els guardons s'entregaran el proper 24 de gener i òbviament, Assange no podrà assistir perquè està empresonat a Londres a l'espera del seu desenllaç que el podria portar a una pena de més de 100 anys si és extradit als Estats Units.

Qui ha alçat la veu en nom d'ell és la seva mare i ha recordat que Assange "va respondre a la desesperació dels catalans quan el govern espanyol va deshabilitar les aplicacions per votar, i va donar instruccions a través de twitter sobre quines altres plataformes podien fer servir per votar. Com a resultat, milions de persones van poder-ho fer". Christine recorda que el seu fill "sempre s'ha preocupat perquè les persones tinguin accés a la informació i creu en els valors bàsics que sostenen la llibertat i la democràcia".

L'ampli ressò que tenen les paraules de Christine Assange dos anys després de l'1 d'octubre, van més enllà de Catalunya. La periodista Natalie O'Brien ha dedicat un article sencer pel Daily Telegraph on detalla els motius que han portat a aquesta entitat sense ànim de lucre, la Comissió de la Dignitat, a reconèixer la tasca del fundador de Wikileaks i el compromís amb el procés d'autodeterminació

L'1 d'octubre del 2017, Assange va piular que moltes persones estaven "enganxades al seu compte de twitter" veient les actualitzacions en directe. I va recordar que ell no estava decidint "si Catalunya havia de ser independent o no, tan sols que s'han de respectar els processos democràtics legals i pacífics".