Com ja és habitual, la Comissió Europea ha evitat valorar la decisió del Tribunal Superior de Schleswig-Holstein d'extradir el president Carles Puigdemont per un presumpte delicte de malversació de fons públics, però no per rebel·lió ni sedició com demanava el jutge Pablo Llarena. Una portaveu de la Comissió Europea ha rebutjat valorar la decisió alemanya al·legant que la comissió "mai comenta decisions de les autoritats judicials independents" dels estats.Tampoc no ha fet cap comentari respecte al fet que a l'Estat espanyol es mantingui que l'acusació de "rebel·lió", delicte pels quals estan processats els presos i presses polítiques.

La portaveu de la Comissió Europea ha destacat que la cooperació judicial entre els estats de la Unió Europea a través de les euroordres "funciona molt bé". "Per descomptat, cada cas és diferent i les circumstàncies individuals han de tenir-se en compte en el context específic en què s'emet l'euroordre i aquesta és la feina de les autoritats judicials de cada país", ha admès aquest dijous una portaveu de la institució. 

Per altra banda, la Comissió descarta canvis en el sistema d'euroordres tot i les divergències d'Alemanya o Bèlgica sobre el mateix cas, ja que els tribunals belgues van rebutjar l'euroordre per un "defecte de forma". "Ho mirem de forma sistèmica i per tant tenim en compte diferents casos i no un abans d'arribar a conclusions", ha explicat la portaveu. Segons ella, cada cas és "diferent i les circumstàncies de cada país són diferents" i això és el que tenen en compte les autoritats quan estudien una petició.