El judici al procés continua generant interès més enllà dels Pirineus i, aquest dimarts, va arribar fins a l'Assemblea Nacional francesa. Ho va fer de la mà del diputat Paul Molac, escollit pel partit d'Emmanuel Macron, La Republique en Marche, però que el mes d'octubre passat va deixar el grup per formar-ne un altre anomenat Libertés et Territories. Molac, que en altres ocasions ja havia demanat la llibertat dels presos polítics, va preguntar pel judici durant la sessió de control al Govern que va tenir lloc aquest dimarts​.

En la seva intervenció, el diputat denuncia l'empresonament preventiu dels líders polítics catalans i ho fa, posant de relleu que s'han produït no en un règim dictatorial sinó "a la nostra Europa democràtica, a les portes de França". Molac considera els càrrecs "desproporcionats" i defensa que no es va produir cap tipus de violència, més enllà de l'exercida per la policia espanyola. En aquest sentit, apunta que la solució només pot ser "política" i considera que la Unió Europa hauria de "reaccionar" i no "tancar els ulls davant aquest atac als drets humans". També va defensar que Catalunya té dret a decidir el seu futur. 

Molac va interpel·lar així la ministra d'Afers Europeus Nathalie Loiseau durant la sessió de control al govern on es mantenia un debate en vista al Consell Europeu que tindrà lloc els dies 21 i 22 de març. Loiseau, per la seva banda, va fer una resposta diplomàtica en la que va fer un repàs dels últims esdeveniments que han tingut lloc a Catalunya -des de l'intent de diàleg de Pedro Sánchez fins al trencament per la polèmica del relator i la no aprovació dels comptes-, per afegir: "França segueix defensant la represa del diàleg, en l'estricte marc legal i constitucional d'Espanya, perquè sempre defensa el respecte de l'estat de dret".