Una jove ha increpat la ministra d'Igualtat, Irene Montero, en un acte feminista a la Universitat Complutense de Madrid. La jove, acompanyada d'altres que li donaven suport, ha interromput la ministra quan parlava i li ha cridat "Montero no és feminista", "Ser dona no és un sentiment". I ha marxat mentre feia el signe feminista d'un triangle amb les mans. Els fets s'han produït durant la Trobada Internacional Feminista 2023. La resta d'assistents a la trobada, majoritàriament partidaris de la dirigent de Podemos, s'ha posat a cridar llavors "Fora feixistes de la Universitat".

Tot això ha passat davant la presència de la comissària europea per a la Igualtat, Helena Dalli; la ministra d'Afers Socials i Salut de Finlàndia, Hanna Sarkkinen, la portaveu del govern argentí, Gabriela Cerruti, i també la vicepresidenta espanyola Yolanda Díaz. Montero ha demanat a la jove que protestava des de la platea que pugés a l'escenari per debatre amb ella, però no ha volgut. "Voleu pujar? Si voleu pugeu i ho expliqueu a l'auditori", ha indicat Montero, que ha afegit: "Companyes, si voleu, pugeu. Puja, puja, vine, aquí hi ha l'escala". Però les dones crítiques no li han fet cas.

Feminista contra Montero E.N.
Protesta contra Montero E.N.

Aquesta no ha estat l'única interrupció. Minuts més tard, s'ha tornat a sentir com una dona preguntava a Montero "on són les feministes?". "No ha respost", ha insistit. En aquest cas, la ministra ha assenyalat que la trobada havia de ser “un espai segur per a totes, tots i totis” els que “defensen els drets humans i el dret de tota persona a ser qui és, sense burla, sense estigma i sense culpa" i ha assegurat que no permetria que "es converteixi en un espai d'inseguretat" per a totes "nosaltres, nosaltres i nosaltris". Aquestes declaracions han tornat a provocar l'aplaudiment de la majoria d'assistents.

Els presents han aclamat també la ministra quan minuts després ha assegurat que el feminisme és "transincluent", "antiracista", "interseccional", "antineoliberal", "intergeneracional" i "de pau". De la mateixa manera, ha denunciat una "ofensiva" que al seu entendre rep la defensa dels drets de les dones i ha posat com a exemple la persecució de l'avortament als Estats Units, i "l'ofensiva contra la Llei del 'només sí que és sí'", sense cap referència a la reducció de penes als delinqüents sexuals.

Sobre això, Montero ha assenyalat que, per a les feministes, el camí comença quan hi ha una necessitat, com és el reconeixement d'un dret, i fan la seva tasca mobilitzant-se i convertint les demandes en lleis. Tot i això, ha apuntat que, "quan les lleis arriben al BOE, cal seguir defensant aquests drets, perquè sempre estan en risc de fer passes enrere". "I no ens ho podem permetre", ha apuntat.