L'Advocacia de l'Estat continua estudiant en profunditat les resolucions aprovades al Parlament aquest dimecres, però de moment, la Moncloa no veu material impugnable, segons el ministre de Justícia Rafael Catalá ha reconegut en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d'aquest divendres. Catalá ha dit que les "declaracions polítiques" no tenien aquest abast, ja que només el tenen aquelles que tenen conseqüències jurídiques a la pràctica. El fet és que això implicaria de facto que la legitimació de Carles Puigdemont com a president no es podria impugnar.

"Els Serveis Jurídics de l'Estat miren si s'ha violat el marc normatiu, però aquesta declaració és de voluntat, i no té efectes cap a tercers", ha desglossat el titular de Justícia. "No pretenem estar en una activitat d'impugnació permanent", ha insistit Catalá. El fet és que l'Advocacia acostuma a estudiar tots els actes que es deriven de l'activitat parlamentària autonòmica, segons s'ha dit en roda de premsa. Així i tot, de les esmenes de la CUP sobre ratificar la DUI —que primer es van acceptar a tràmit i més tard no es van sotmetre a votació— no se n'ha parlat de les seves implicacions.

Fonts de la Moncloa diuen que estan investigant com es finança Puigdemont a Waterloo, però asseguren que no sortirà ni un euro de l'erari públic

La qüestió és que fonts de la Moncloa diuen estar investigant com es finança Carles Puigdemont a Waterloo –el passat 22 de febrer el govern espanyol va reconèixer que no ho sabia–, però adverteixen que no serà amb un sol euro de l'erari públic. Tampoc es destinaran diners de les arques estatals o de la Generalitat a l'anomenat Consell de la República, institucions que el govern espanyol no reconeix, com era d'esperar. "Les estructures paral·leles no existeixen, existeixen només les que estableix la Constitució per a qualsevol comunitat", ha dit el portaveu Íñigo Méndez de Vigo.