L'expresident del govern espanyol, Felipe González, està tant o més preocupat pels nacionalismes que pel coronavirus mateix. En una entrevista a Onda Cero, creu que "l'altre gran virus d'Europa és el nacionalisme que posa en perill el projecte en comú".

Assegura que no vol "donar un nom específic" a aquesta mena de pandèmia, però que és un problema si es continua alimentant. Tampoc ha fet referència a cap nacionalisme en concret, malgrat que sí que ha advertit del perill que té perquè "pot acabar amb tothom".

En clau econòmica, ha demanat que la Unió Europea emeti deute solidari i no "posi condicionaments absurds, ja que ningú és superior a l'altre". I des de l'òptica espanyola, ha lloat "les grans competències i coneixements que tenen les comunitats autònomes" per fer front al coronavirus, malgrat que la mirada "no pot ser local".

Per això ha obviat els crítics amb reeditar el Pacte de la Moncloa per sortir de la crisi: "Escolto alguns discursos carregats d'ideologia que s'oposen als pactes de la Moncloa i obliden que no es tracta de pactar, sinó de tenir una actitud de diàleg permanent". 

González conclou que "sempre n'hi haurà que s'hi neguin". En clau catalana, tan sols ha fet referència als partits independentistes quan el mateix Carlos Alsina, presentador del programa Más de uno, l'hi ha preguntat explícitament. La resposta de González ha estat tirar pilotes fora sobre la figura del relator i lloar el discurs del diputat d'Esquerra Gabriel Rufián: "Quan Rufián diu que primer de tot és la vida de les persones és amb la idea que em quedo".