1. Forcadell vol deixar clar que aquesta legislatura "serà diferent"

La primera intervenció de Carme Forcadell com a presidenta del Parlament deixarà clar que estem davant d’una legislatura diferent, així ho ha assegurat la número dos de la candidatura de Junts pel Sí a El Nacional. El seu no serà un discurs protocolari. Junts pel Sí va anar als comicis amb la voluntat de donar un sentit plebiscitari a les eleccions i per posar en marxa un procés constituent que ha de durar 18 mesos. Aquest serà, ja avui, el rerefons de la intervenció de la nova presidenta de la Cambra catalana un cop sigui escollida en la sessió de constitució del nou Parlament.

2. Munté creu que Petrum no posa en risc les converses amb la CUP

Tot esperant que els diputats prenguin possessió, la vicepresidenta del Govern en funcions, Neus Munté, ha assegurat en declaracions a TV3 que l’operació Petrum, sobre suposat finançament il·legal de CDC, pretén “empastifar” tant el procés sobiranista com el nom del president. “Calúmnia i injúria, molt centrada en la figura de Mas que li han buscat i se li han posat etiquetes de tots tipus . D'això se'n diu difamació”, ha denunciat. No obstant, la número dos del govern s'ha mostrat convençuda que aquesta situació no posarà en risc les converses amb la CUP de cara a la investidura de Mas com a president, que segueixen a la recerca d’espai de consens malgrat les “dificultats i diferències”.

3. Baños avisa JxSí que la responsabilitat és compartida

Tantes dificultats i diferències, que el cap de llista de la CUP, Antonio Baños, ha avisat a JxSí en declaracions a Rac1 que la responsabilitat que el procés no descarrili és de tots. “Si tots estem d’acord amb tot, amb el pla de xoc, la ruptura de les lleis espanyoles i la constitució catalana, i ho parem i descarrilem, perquè el senyor Mas diu que és president o ho deixem perdre tot, la responsabilitat no sé si seria de la CUP”, ha advertit. El líder cupaire ha assegurat que no és que tinguin "mania a Mas com a persona" sinó que representa coses que cal superar. Per Baños, no es pot descartar que torni a haver-hi eleccions al Parlament el mes de març.

4. Arrimadas ja no veu res impossible

De moment, qui es frega les mans és Inés Arrimadas, la líder parlamentària de Ciutadans, que ha assegurat a Madrid que “Espanya està més aprop de tenir un president català que d’una Catalunya trencada a Espanya”. “No hi ha res impossible després d’aconseguir l’impossible a la part més difícil d’Espanya”, ha assegurat referint-se al resultat obtingut per Ciutandans a Catalunya durant la seva intervenció en un acte del partit.

5. Pancartes al Camp Nou per la llibertat d’expressió

Barça

També el partit Barça-Eibar ha tingut el seu moment reivindicatiu. Abans de començar, s'han exhibit pancartes al Camp Nou reivindicant la llibertat d’expressió, que han estat rebudes pel públic amb aplaudiments i crits d’independència. Aquesta era la rèplica a la sanció de la UEFA per l’exhibició de banderes independentistes a les grades de l'estadi durant el partit de la Champions amb el Bayern Leverkusen. Prèviament, el president blaugrana, Josep Maria Bartomeu, ha fet durant l’assemblea ordinària de compromissaris una dura crítica a la decisió de la Comissió Disciplinària i s'ha fet públic un vídeo de protesta.

5. Dol a l'aparell del PSC

Aquest ha estat un mal cap de setmana per a l'aparell històric del PSC. No només perquè la candidata a les eleccions generals, Carme Chacón, ha fet fora sense contemplacions l'exprimer secretari del partit Pere Navarro de les seves llistes, sinó per la pèrdua de Maureen O'Hara. L'actriu pel roja i d’ulls verds, que era una habitual de les pel·lícules de John Ford, acompanyava els socialistes les tardes electorals. Aquest era un costum dictat pel qui va ser secretari d’organització del partit Josep Maria Sala que es va acabar convertint en una mena de cerimònia. L’home tranquil era la pel·lícula que es visualitzava en aquelles tardes de nervis al carrer Nicaragua.