El president Carles Puigdemont ha criticat amb duresa el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, per haver comparat indirectament el procés independentista amb la pandèmia del coronavirus.

Aquest diumenge, el líder del PSC ha compartit una polèmica entrevista de El Periódico a Javier Cercas en la qual l'escriptor assegura que li va afectar més la tardor de l'any 2017 (quan es va produir la declaració d'independència) que la crisi del Covid-19, fet que ha despertat una allau de crítiques contra el polític.

La resposta de Puigdemont no s'ha fet esperar i ha arribat en forma de piulada. "Patir més perquè Catalunya sigui independent que no pas perquè hi hagi milers de morts. Prefereixen els morts d'una pandèmia que no pas haver d'acceptar el resultat de l'exercici del dret a l'autodeterminació, reconegut a la carta de Nacions Unides. La inquietud dels cortesans", ha escrit.

Abans, el president també ha compartit una piulada del periodista i escriptor Màrius Serra que qualificava el nacionalisme dels socialistes "de pàtria o mort".

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.